Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Én megtettem.
Egy érvényes hitelesítéssel rendelkező Fluke kontakt hőmérővel kalibráltam a gépem hőmérőjét.
Elég jelentős 5-10fokos eltérése volt a valóságtól.

Azonban itt inkább az a cél, hogy ha adott anyagra tapasztalati úton beállítottunk egy hőmérsékletet, akkor azt stabilan tartsa, tehát nagy problémát nem okoz annak sem, aki nem kalibrálja.

Másik, hogy hiába pontos is a thermistor alapján kijelzett hőmérséklet, nem közvetlenül méri a műanyag olvadék hőmérsékletét, így a fej konstrukciójától, hűtéstől, szigetelésektől függően akkor is lehetnek eltérések.

keri

Vagy mérjél rá a FET gate-re hogy a vezérlés is ott van, vagy csak a FET lett zárlatos.

keri

Soha rosszabb minőséget :)

keri

Na ez mitől van?
Váza nyomtatás, egy falu, spirál mód.
Szabályos időközönként megáll a Z motor.
Marlin Z számláló megy tovább.
Z motor langyos. meghajtó hűtőborda forró, de még nem éget.

Nem szorul, nem csúszik semmi.

Másik hogy indőnként csinál egy fej emelést és szál visszahúzást. Cura generálta a kódot. Váza módban nem kéne ilyet csinálnia, nem?

keri

Meg is van. Melegszik. Odaraktam egy ventit, és megszűnt a jelenség.
Normál nyomtatáskor ez nem jelentkezett, mert ott csak a réteg lépéskor van bekapcsolva így nem tud melegedni.

ezsolt74

Pedig Z nél, ha túl nagy a feszültség ,a tartóáram miatt,melegednie kellett volna mindig a léptetőmotorodnak.
Ha jól tudom (ha nem jól tudom akkor javítsatok ki)akkor tartóáramnál a maximumon megy (tart) a motor, ilyenkor fogyaszt a legtöbbet.

KBalázs

Nálam a Z elengedi kb 5-10s elteltével a motort.

000000000

Sziasztok!
Segítséget kérnék ABS nyomtatáshoz.

Eddig Repetier Cura kombinációt használtam PLA-hoz, de most szeretnék ABS-sel is nyomtatni. Simplify3D-t használok az ABS-hez.

A zöld fej PLA és így kellene kinéznie a fehérnek, ami viszont már ABS. Alul is kicsit félrenyomott (amit nem igazán értek, gondolom az elején voltak tapadási problémák). A középső nyelv pedig nem csak látványosan csúnya felületű, hanem "U" alakú is.
A gyári értékeken nyomta, aztán visszavettem kicsit az anyag adagolást, de nem segített.
FEJ: 230°C
Asztal: 90-100°C
Kabin hőm: 40-50°C

http://kepfeltoltes.hu/view/151204/IMG_3055_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/view/151204/IMG_3056_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

KBalázs

Ez valami OBD csatlakozó akar lenni?

xmkwac9

Hűtöd az ABS nyomatot ventilátorral nyomtatás közben?

000000000

KBalázs:
Igen, OBDII.

ivanovp:
Nem, a hűtés le van kapcsolva. Kellene?

xmkwac9

ABS-hez szerintem feltétlenül kell hűtés: hiába nyomtatja lassabban a kisebb felületű rétegeket (gondolom tud ilyet a szeletelőd), kell hűteni.

000000000

Most egy másik modellen, meg elkezdett szőrözni néhány mm nagyon szép réteg után, pedig itt még nem változik a geometria.  

http://kepfeltoltes.hu/151204/IMG_3060_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

0bn8uxmw

Szia,

Igen itt kellene egy kis hűtés az anyagnak mert túlmelegszik.
Ha már S3D-t használsz, nézd meg, hogy hanyadik rétegtől kezd probléma lenni (tolomérő pl.) és mond meg neki kapcsolja be a ventit, nem kell túl sok hűtés neki mert akkor gyenge lesz a nyomat mivel nem köt össze az ABS annyira.  
Sajnos kicsit kísérletezned kell vele, olyan 50% körüli venti fordulat elég kellene, hogy legyen majd.