Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Én 190-fokon nyomom a Herz PLA-t, mindegyik színt, 0.5-ös fúvókával.
Lehet a fúvóka kialakításával is hibája © devilke-nek, pl ha hosszan van vékony fúróval fúrva, és nem csak a leghegyén, akkor a viszkozitás miatt sokszorosára nôlhet a nyomtatáshoz szükséges erô.

Jordan Gabor

csereltem fuvokat, volt tartalek, de nem valtoztatott. ez 0.4-es. Van meg 0.3as es 0.5os.
ÜVD JG

Kicsa

Üdv!

Hátha segítek valamit :  

Nekem a kínai zöld szál (PLA -1,75 mm) 185 fokon ideális nyomtatásra 0.4-es fúvókával.
A Herz féle turis PLA és a nem turis PLA is 210 fokon tapad le az asztalra,az alatt nem. Ellenben 185 fok körül már az is 'folyik' a fúvókából pár perc magárahagyás után.

000000000

szerintem az lesz veszek egy herz pla tekercset ami nem a turkálós és kiderül.

Jordan Gabor

hol kell a cura-ban beállítani, hogy nekem az A tengely a filament, nem az E. Nem találom.

Kösz,
JG

Jordan Gabor

0bn8uxmw

Cseréld fel az X és Y gép max méreteket a curaban a machine settings fülön.

keri

Talán az hogy picit nagyra méretezted.

http://wiki.e3d-online.com/wiki/E3D-v6_Documentation" TARGET=_fnew>Itt megtalálod a népszerű E3D V6 részletes rajzait.

ezsolt74

Sokkal egyszerűbb lenne megvennie az E3D fejet.
Fillérekért osztogatják már.

Jordan Gabor

nem lett jobb.
http://kepfeltoltes.hu/151201/uccnc_csere_www.kepfeltoltes.hu_.png
meg kintebb teszi.  
Probaltam elotte 100x100-as asztalt is megadni.

:-(

ÜDV JG

Jordan Gabor

Segítenétek, hogy mi mit jelent itt a program elején?

M92 E200.000000  
/*Set axis_steps_per_unit, az A tengelyen a filament 200 lépés = 1mm. ez azt jelentené? */

M109 P210.000000
/*Wait for extruder current temp to reach target temp. Még nem próbáltam, hogy hidegen elindítom a nyomtatást, akkor mit csinál. Majd kipróbálom. Ez elvileg megvárná, amíg felfűt 210 Cfokra?*/

G21        ;metric values
/* ezzel mm az alap egység? */

M106 P0
/* ez gondolom bekapcsolja a ventit */

G0 F9000 X123.266 Y83.380 Z0.300
/* ezt nem értem, ide mozgat? ki is próbálom ezt törölni */

G1 F1200 X123.975 Y82.514 A0.05584
/* szintén nem értem, */

... megpróbálok törölgetni ezekből.

ÜDV JG

Jordan Gabor

hopppp, ha ezt kinyírom a végéről, meggyógyul :
G28 X0 Y0                              ;move X/Y to min endstops, so the head is out of the way

ÜDV JG

gg58bmmp2

Ezekről a kódokról hol van valami általános leírás, ismertető?

Devecz Miklós

keri

Arra válaszoltam amit kérdezett.
Én is gyártani akarok inkább, mert egyrészt teli a hócipőm hogy egy hónapot kell bármire várni, a másik meg az zavar, hogy csak kicsomagolás után derül ki egészen pontosan mit változtatott meg saját kedve szerinte a kínai, amitől nem teljesen kompatibilis.