Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Nyárfa gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Ha a hidat ebből a két aluprofilból raknám össze egy kisebb marómotorral (1-2kw de nem ami alább is mutattam szupport+motor) elég erős lenne? A profilokat egymásra rakva 40x160 méretben használnám fel. Igazság szerint én még növelném a de ha az aljára és a tetejére szerelem a lineárokat, hátra tenném a golyós orsót, akkor elég jól el is férnék.

Várom az ötleteket.

frkdv6dyr

PITU kérésére egy újabb lehetőséggel bővült az UCCNC_wizards program.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/UCCNC_wizards_1.0.1.20.jpg" border=0>

Fontos tudni, hogy ebben az esetben maróval van kialakítva a menet.

https://www.datron.de/fileadmin/_processed_/csm_cnc-milling-tools-thread-mill-datron_91758f8503.jpg" border=0>

A szerszámátmérő adat a maró forgás közbeni mérete. Lehetőség van beszúrások készítésére is a menet elején és végén is.  

Teszteljétek bátran és szóljatok ha valami hibát találtatok. Amennyiben van még ötletetek amit érdemes lenne megvalósítani, írjatok egy részletes leírást az elvégzendő feladatról.  

A program képes működni makró meghívás segítségével UCCNC alól, de a generált Gkód el is menthető fájlban, így az általánosan használt Gkódokat értelmezni képes valamennyi programmal használható. A programot "http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/" könyvtárban találhatjátok meg. Az utolsó változat csak a programot tartalmazza, így UCCNC-hez a legelső változat feltelepítése után és az exe felülírásával lesz működő. Később javítom, de jelenleg még tesztelés alatt.

djfgekywd

A mentés nem működik UCCNC nélkül.
Legalábbis nekem hibaüzenetet ad.

frkdv6dyr

A második sorban a "UCCNC nélküli futtatás" négyzetet kipipáltad? Akkor jelenik meg a mentés ablak.

frkdv6dyr

Bocsi nem az ablak, hanem a gomb "Mentés" feliratra vált, és ha azt nyomod akkor jön az ablak.

djfgekywd

Ez így van, ki is tudom jelölni, hogy hova mentse, csak akkor kiabál, hogy az elérési út nem megfelelő és egy .txt fájl elérési útját mutatja

frkdv6dyr

Mi a hibaüzenet? Csinálsz egy printscreen-t?

PITU

nagyon szépen köszönöm!!!!!!!
[#worship][#eljen][#taps]

este leszen a főpróba

frkdv6dyr

Megtaláltam a hiba okát. Alapból feltételeztem, hogy telepítve lesz, így a "memo1.Lines.SaveToFile('C:UCCNCWizardsAllinonefile.txt');" a file.txt elérési útja létezik. Ha önállóan használod, akkor lényegtelen létrehozni a fájlt ezért ezt javítom már is.

A hibás elgondolás (részlet a programból):

procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject);
  var
    fstr: string;
  begin
    if _vez_=1 then begin
        savedialog1.Execute();
        fstr:=savedialog1.FileName+'.tap'
        if fstr<>'' then begin
            memo1.Clear;
            memo1.Lines.Add(fstr);
            memo1.Lines.SaveToFile('C:UCCNCWizardsAllinonefile.txt');
            case _frm_ of
              1: begin
                  form1.Frame21.memo1.Lines.SaveToFile(fstr);
                  if AB.UCCNC=0 then frame21.Hide; end;
              2: begin
                  form1.Frame31.memo1.Lines.SaveToFile(fstr);
                  if AB.UCCNC=0 then frame31.Hide; end;
              3: begin

adamant

Nagyon tetszik :) Hatalmas gratula és hogy közkincsé tetted [#vigyor3][#taps][#circling][#worship]

U.I.: olyat esetleg nem fog tudni hogy ha több helyre kell nekem menet akkor azt valamilyen módom megtudjam adni? Arra gondolok hogy ne keljen több pozíciót legenerálnom és majd egy programba össze ollózni egy programba vagy erre van valami megoldás csak nem vettem észre?

Üdv Adamant

frkdv6dyr

A "létrehoz" gombot ha megnyomod létrehozza az adatok alapján a Gkódot a memo törlése nélkül. Ha a paramétereket átírod, és megint "létrehozod, akkor utána írja és így tovább. Annyi dolgod van, hogy a fölösleges részeket törlöd, és a végén mented egy fájlba. A szkroll nem működik a memo-ban, de a kurzort ha beleteszed, a le-fel nyíllal járkálhatsz benne és szerkesztheted is tetszés szerint.  

Tervezek a jövőben egy összefűző lehetőséget is, amikor egy közös lapra dolgozol az összes varázslóval. Így egy komplett munkát előtudsz állítani és a végén egyben menteni.

PITU

szia  adamant
ha beírod a menet értékeit és a koordinátáját a létrehoz gombra legenerálja a menetet
átírod a koordinátát , és ismét a létrehoz gobál
legenerálja az új pozícióba  az előző után
aztán kimásolod egyszerre
a következő generálásnál a menet mérete is változtatható

PITU

igaz a bal oldali ablakban nincs gördítő sáv
de bele kattintva a le-föl nyíllal végig  nézhető
és kijelölhető

PITU

faca
 nem olvastam mit írt nyárfa  mester és leírtam szinte ugyanazt (de előtte kipróbáltam)