Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Gatesz

Indította gaben, 2025 február 26, 08:01

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Lehet, hogy a megvezetés stabilabb lesz, de az a 2 lemez ami az oldalán van az attól nem lesz stabilabb

svager

Nem tudom milyen lehetőséged van ennek a kivitelezésére ,de ehhez nagyon pontos megmunkálásra lenne szűkség,hogy ne feszüljön.
A másik dolog,hogy  már egy 15-sín is nagyobb terhelést képes elviselni mint a gépvázad bármelyik pontja.

rokonok

Hát erre mit mondjak persze Trabanttal is lehet autózni meg egy Ferráival is. Mindenki eldönti mi készít magának.  Sztem megfelelő erőt bír el az oldalfal is. :) A plusz sín tovább merevít.

remrendes

Szerintem semmit sem.
Ha azt a lemezt, amit az X alkatreszeit tartja nem oldalrol csavarozod, hanem meghagyod U alakban es hatulrol fogatod hozza a rosszakhoz, az olcsobb es hasznosabb, mint 2 par sin.

Szalai György

A nagy hálón nem találtam a típusról semmi műszaki információt.
De a sztárfotó sokat mutat.
Szemre tetszetős. Csábító, hogy csak motor kell rá és már mozoghat is.

Sajnos az emelkedését nem a hirdetésben szereplő öt milliméternek látom, hanem tíznek. Azt soknak gondolom.
A golyók feketék, nem fényesek. Grafittól, vagy erős kopástól piszkos zsírt, nem sima felületet mutat.
Mivel eredetileg zárt egységnek készítették (de most hiányzik a burkolata) nincsen porvédelem, sem szennylehúzó.
A párhuzamos golyópályák közti távolság kb. 40mm. Arra nem nagy marómotor fér.
Az anyaga teljesen acél. Vagyis nehéz és a tömeg legalább felét a ,,vájú" teszi ki. Az cipelendő tehetetlen teher egy alumínium szerkezethez képest.

Nem merném rá azt mondani, hogy sokáig tudod majd megelégedéssel használni. És egyáltalán nem tűnik átépíthetőnek sem.
Ez másra jó szerintem.

5epatw836

Köszi, keresgélek tovább.

5epatw836

A legelső hozzászólásban látható fotók alapján meg tudná mondani valaki, hogy milyen alu profiljaim vannak? 50x50 és 50x100 as méretűek, de milyen gyártmány?

Szalai György

Z egység: Milyen hosszú 15-ös sínek kellenek ahhoz, hogy a munkaút (két kocsival) a tervezett 100 mm lehessen, és a platformon kényelmesen elférjen egy alumínium marásra is alkalmas marómotor?

5epatw836

Hát azt én nem tudom. [#nemtudom]
De ez változhat. [#kacsint]

prinx

Szia, nekem ilyen profiljaim vannak 50*100-as es Robotunits a gyártója.
Talán tudtam segíteni.
Üdv H.Attila

5epatw836

Oké, köszi. Nincs belőle maradék?

prinx

Szia, sajnos 2db 50*100 870mm hosszú van csak amit a hídnak szánnék, hacsak nem találok valami optimálisabbat helyettük. Ezekhez van oldalsó műanyag takaró illetve a nútokhoz is. Ha találok 160*80 profilt vagy akármi mást a hídhoz akkor megválnék tőle.

5epatw836

Oké, ha valami változás történne, kérlek jelezd nekem.

5epatw836

Terveztem ismét. Ehhez a verzióhoz van itthon elegendő aluprofil. Csak két 600mm hosszú sínt kell vennem és 4 kocsit. Mit gondoltok?

5epatw836

És ma készült egy asztal a gép alá.