Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Farkas Ádám

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

000000000

Azt elfelejtettem megkérdezni,hogy ennek a kialakításnak nem árt az hogy egy kb 8kg-os motor fogja elhúzni az egyik oldalán?Nem fognak nagyon kopni a golyók meg a sín?Hogyha lefelé mozog majd a z akkor nem fogja oldalirányba elhajlítani a síneket a nehéz motor vagy tegyek egy ugyanolyan nehéz ellensúlyt a másik oldalára is és akkor nem húzza majd el?

000000000

A második képen, ahol mérsz, az alulapnak mekkora az egyenetlensége?

Mert mást nem mérsz így!

Ha a merőlegességet szeretted volna mérni, akkor azt nem így kell.

000000000

Nem az én képem/gépem ez,amúgy hogyan lehetne a merőlegességét megmérni?Bár ha síkbamaratom saját magával a gép asztalát akkor is szükséges ezt megmérni?

Farkas Ádám

A képeken csak azt a "hibát" látom hogy össze vannak tolva a kocsik. Minél távolabb kerülnek (bizonyos határok között) annál kisebb a feszítő erő ami a kocsikat terheli forgácsoláskor.

juh0557j0

De ismerős képek [#smile]

Azért lettek ennyire összetolva, mert így lesz meg a tervezett Z mozgás. Ha lettek volna hosszabb sínek, akkor lehetett volna távolabb tenni őket. Volt ugyan hosszabb sínem, de az 15-ös volt, ami szerintem gyenge lett volna.

nt4ibi7x

A didkós lúnya miat a "558" hozzászóláshoz már em is jutottál? [#nyes]

juh0557j0

Miért is?
A kérdés nekem szólt?

nt4ibi7x

Farkas Ádám

Igazad van bocs nem vettem észre!
Már pontosan nem emlékszem, A mozgó X híd (Z nélkül) kb 80Kg
A Z kb. 30-40Kg

Áttétel lesz de még nincsen meg minden golyósorsó, azután tudom a pontos adatokat.

000000000

Igazad van Ádám!  
Mondta is az "anyukám". Te Piszok disznó, azt mondtad, rá nézel a CNC fórumra. Közben a riszatyúkokat stírölöd. NA, MAJD ADOK ÉN NEKED CNC RISZATYÚKOT MINDJÁRT, AZ ANYÁD......................... !  

Szóval, tessék rendet tartani!

wkbgzy80t

Szia!

Én nem akarom senkinek sem a tanait népszerűsíteni, de...

Próbáltál már utána számolni, hogy éredemes-e áttételezni? 400w  szervóid vannak ha jól emlékszem 4db, gondolom 2 darabbal mozgatnád az x-z egységet (~150kg a végére).  
Ez direkt hajtásban is, vagy 5m/s2 körüli gyorsulás 16x5 vagy 16x10 orsókkal (érdekes alig van különbség gyorsulásban) bőven tizedmásodpercen belül eléri a gyorsjárati sebességet.

Farkas Ádám

Sajnos a Z-re csak 200W-os van de törekszem rá hogy jusson a 400-asból akkor direktbe is mehet.

Szalai György

Mehet… Mehet…
De MITŐL JOBB az ha direktben megy?

svejk

000000000

Tisztább szárazabb érzés ? [#vigyor5]
De egy áttétellel azért kicsit jobb gyorsítások érhetőek el.
És ha 5mm-es emelkedésű orsót veszünk akkor 15000mm/perc sebesség azért kicsit túlzás, hacsak nem levegőt szeretnénk szántani.  
Végül is mindenkinek saját szíve joga hogyan építi vagy szúrja el a gépét.