Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

m6x98idwr

Sziasztok!
Keresek a melléklet képen látható, hasonló fogathajtó kocsit loval/lovakkal STL, OBJ, vagy STEP fájl formátumba.
Minden megoldás érdekel, megvételi-letöltésihely, vagy netán valaki megszerkeszti ellenszolgálásért.

A KÉP CSAK ILUSZTRÁCIÓ! Forrás: szegedma.hu

89457mhs3

m6x98idwr

Köszönöm szépen, hogy foglalkoztál a témával!
Nem igazán találtam amit keresek. Valami ilyesmi csak a ló mögött sport fogat legyen.

3xeir0p5y

m6x98idwr

Köszönöm szépen!

7yizgbkxn

Üdv. Mindenkinek!
Van-e a tagok között, olyan aki használ hobbi cnc kis gépet, történetesen valamilyen Pro 3018-t? az enyém Vevor márka!
Ha igen ebben szeretnék segítséget kérni! Előre is köszönöm!

6mrgeizbx

Nekem van egy ilyenem, irtam privát üzenetet.

i4hh37hcw

Sziasztok!

Elvileg tanultam, de bizonytalan vagyok.
Befelé táguló alakos üreget szeretnék esztergálni. Ha jól tudom a Fanuc rendszer, és az erre beállított Haas erre a G71-et használja, mint a palástra. Ezzel meg is tudom oldani, csak ugye a kiemelés veszélyes egy üregben, főleg, hogy befelé tágul.
Én úgy gondolom, hogy G71-ben a kiemelés X+ irányba történik,  olyant meg nem találtam, ami alapján a gép tudná, hogy nem palástot esztergál. Ez meg azt okozza, hogy a szerszám élének a palást esztergálással ellentétes irányba kell nézni. A gép jobb sodrású, a szerszám állása azonos az egyetemes esztegán megszokottal. Tehát jól gondolom-e, hogy az üregben X- irányba és lefelé mutató éllel kell állni a szerszámnak, miközben M3 irányban forog az anyag?

Vagy teljesen tévúton járok, és van rá külön megoldás?

7s0hyzfu

Sziasztok.
Mivel jönnek az ünnepek arra gondoltam, hogy kaptok egy karácsonyi ajándékot tőlem is.
Mivel a marós alapfelszerelése a patronkészlet, és minden rendes iparos vigyáz a szerszámaira, készíthettek magatoknak hozzá tartót.
Mivel a hobbisták között leggyakoribb és én szeretem a Mach3 programot, (minden hibájával együtt), ezért ahoz írtam.
Töltsétek le az alábbi kódot:

https://www.cncpart.hu/kupmaras-parameterezheto-g-koddal

A kód saját használatra ingyenes, kereskedelmi használata esetén minden munkadarab után jár nekem agy tábla milka. :)

Olyan egyszerűre próbáltam csinálni, amennyire csak lehet.
Használat előtt beírjátok, hogy milyen szerszámmal, mekkora kúpot, mennyit és hová szeretnétek, majd START gomb.
Ha a patronszorító anyának is kell fészek, akkor azt a második körben készíthetítek el.

Amennyiben csak a G kód megismerése a cél, akkor is javaslom a letöltését és a böngészését, mert minden sort kommenteltem,
hogy éppen mit csinál.

A részletes "haszut" ott van a web oldalon.

Boldog karácsonyt és várom az elkészült munkadarabok képeit!

2auxr3m7m

Szia Csaby!
Köszönjük ezt a nagylelkű felajánlást.
Kellemes ünnepeket kívánunk nektek !!

ihvhgd64x

Segítség kellene.
Van egy kézzel körbe rajzolt alkatrészem.
Erről kellene egy kb:0,1mm pontosságú rajzot készítenem amit megtudok majd etetni az UCCNC progival.
Behívtam Inkscape nevű progival és készítettem külön layer-en egy rajzot. De nem méret pontos.
Hogyan tudom "pontosítani" ?

2vkx6unz

Inkscape programmal nem tudom, hogy lehetne megoldani, de Fusion360-ban igen, vagy legalábbis le tudom írni én hogy csinálnám. Felteszem az alkatrész valamilyen lapos alkatrész, vagyis a következőket tenném:
1 rátenném egy sima szkennerre - lapolvasóra és beszlennelném - persze ha ráfér. Ha nem fér rá akkor valamilyen semleges háttér előtt lefényképezném és a fotót használnám.
2 A szkennelt képet beilleszteném a Fusino360-ba mint canvas aztán az az alkatrész jól mérhető részénvel bekalibrálnám a canvast a Fusionban
3 a kalibrált képen egy új sketch-n körberajzolnám a munkadarabot
4 kihúznám a szükséges mértékben és onnan már lehet is egy G-kódot generálni UCCNC-hez.

jhgutfw6

Az 0,1 mm szerintem így nem megy. Általában sokkal nagyobb a vonalvastagság. "Bonyolult" alakú az alkatrész, nem lehet megszerkeszteni?

ihvhgd64x

Igy néz ki.
Bent van a helyén és nem lehet kiszedni csak amikor cserélem és újat rakom be.
Kismértékű módosítás belefér a helyszínen de furatok pozíciója lényeges.
Én nem tudom lerajzolni. Ezt a "karbantartó" csinálta nekem.

gsz03b27r

Fel kell ragasztani arra az anyagra amiből kell és kivágni- kifurni.