Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

a9iua0hi5

Ezt nem teljesen értem, hogy mit szeretnél. Egy zsínor menetet akarsz egy hengeres rúdba bemarni? Vagy mi pontosan a végcél? Ezt én inkább esztergálnám, mint marnám ha jól értelmezem a feladatot.

wvs6cpz09

Szerintem ez a végcél.  [#t200p49058#]

swghderh5

Ahogy Rabb Ferenc is írta a ("segítség béna vagyok topikban"nem kaptam választ),hogy egy kis modell fröccs szeszámhoz kellene,de azóta jobban utána néztem a lehetőségeknek és G kódban megoldható amihez viszont nem értek.A rugóból csak 0.5mm látszik nem több.

77wdbmdy

Sziasztok.
Páromnak "ember" méretű csontvázat kellene készítenem. 300x300mm, 5-10mm rétegelt lemezeim vannak, erre kellene rászabnom az összetevőket (gerinc, bordák, alkar, felkar stb).
Van esetleg valakinek ilyen jellegű dxf rajza?
Előre is köszönöm.

gaben

Szia,

a Grabcad-en van több is, de itt van egy elég komolynak tűnő dxf., csupán 416MB. [#vigyor]
Humanskeleton

w4sujand

k6vsiwc2

Szia, Engem nagyon érdekelne. szerintem szuper

t5jvxzhgc

Hátha valaki gyűjteményében ott van...
Keresem, ennek a "dísznek", vagy egy nagyon hasonlónak a vektoros rajzát.

t5jvxzhgc

No, meg is van, csak...lejjebb kellet kicsit görgetnem! [#falbav]

gaben

Sziasztok,

a fájlt áthelyeztem a CNC táramba.

77wdbmdy

Sziasztok.

Nincsen valakinek véletlenül északi-sarki viaszpecsét nyomó dxf?

De ha valaki elvben segít az is megfelelne. VCarve 2D-t haszálok. Rajzolok egy pecsétet, tükrözöm (negatív minta). A feliratot és dombornyomatot gravírtűvel (van 1mm kétélű maróm is, de még nem voltam elég bátor kipróbálni) zsebmarással kimarom. Majd kontúr marás. A kérdés hogy milyen mélységbe kell lemenni? 1mm vagy 2mm (persze olyan mélyre amilyen kiemelkedésű nyomatot szeretnék, de mennyi az amit a pecsét "elbír")?

Köszönöm előre is!

88fzwdi0r

Sziasztok!
Nekem a rajzok dxf formátumba történő átalakításával van folymatosan problémám. Eddig a Corelt használtam, de ott is kisebb szakaszokra bontotta a rajzot amikor Cad-ben megnyitottuk. Most megpróbáltam az Inkscape programmal, de újra ez történik. Hogyan lehet ezen segíteni? Köszönöm a segítséget!

5422x65in

Én nanoCAD ingyenes programot használok. AutoCAD klón, tökéletes mindenhez.

4a8dg8sxf

Az AutoCad rendesen dolgozik.

3xeir0p5y

IdézEddig a Corelt használtam, de ott is kisebb szakaszokra bontotta a rajzot
Azért, mert a végpontok nincsenek összekötve.
- Jelöld ki a vonalakat,
- ha két külön vonal, akkor "Combine", így összevonja egy görbévé,
- jelöld ki a két végpontot,
- majd jobb egér gomb, és "Join"