Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

dz7ssc2ac

Természetesen, Okuma ES-L10-M, OSPL U10 vezérlő.

Vetesi75

Szia! Sikerült lapot marni? Én a csőáthatással két kört futottam. Majd bővebben is...

Vetesi75

Ez a kód kisebb módosításokkal lefutott, de mozgás annyira szakaszos volt, hogy forgácsolni nem lehetett vele. Ha nem közvetlen követi egymást a két mozgás parancs, akkor megtorpan a technika.
Mondatonként futtatva kinyertem belőle papírra a koordinátákat, amit direktben, folytonosan egymást követő G1 sorokba visszapötyögtettem és íme, kisimult a mozgás - miden happy! (Jeleztem is a hegesztőknek, hogy ne sokat variáljanak, mert egy programmódosítás alsó hangon két óra hosszába telik.  :)  ) A maró csak a levegőben kószál a videó kedvéért, mert nem lehetett átlátni az üvegen az egybefüggő hűtővíz tömegen:

D.Laci

Ezért jó a CAM ~2perc módositani.

Robsy1

Plazmavágáshoz annak idején készítettem csőáthatás G100 feletti feladatorientált kódokat.
Egy soros G kóddal kimarja/kivágja az alakzatot a vezérlő.
Néhány ezzel kapcsolatos megoldás videóval is illusztrálva itt található: Robsy G kódok plazmavágás (forgácsolás) cső áthatás görbékhez.

Ezen elv alapján vannak G kód generátorok is, amik lefejtik a C, Z, X koordinátákat a C tengelyes esztergádra.

Vetesi75

:) Alkalmazottként olyan eszközökkel vagyok kénytelen dolgozni, amit biztosítanak... (Kb. 1 hónapja körvonalaztam a "béna vagyok" #51312-ben munkánk "sokszínűségét".   CAM: Nemrég a kollégákkal szóba jött, hogy ez irányban is kellene fejlődni és ezt tolmácsolni is próbáltuk felfelé, de még a vártnál is rosszabb reakciót váltott ki.)

dz7ssc2ac

Szia!

Igen sikerült megoldani a problémát! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!! :)

MacGyver

Sziasztok,
Tudna valaki küldeni nekem pár Vadásztrófea tartós STL fájlt/ relief-et ? őzikéhez/ vaddisznóhoz..
 Esetleg cserébe tudok küldeni pár mindenféle jobb minőségű relief-et.
Ha van valamid, akkor írj rám és tudunk osztozkodni mondjuk gugli driven megosztáson keresztül. [#kacsint]

dz7ssc2ac

Sziasztok!

Hatalmas segítségre lenne szükségem. Egy régi Okuma eszterga OSP-5000L vezérlőhöz esetleg tudna valaki letölthető manual linket adni vagy valami hasonlót? Amiket talàltam azok mind vagyonokba kerülnek sajnos. :(
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!! :)

jau5ccsn9

Sziasztok!

Hímzögépet èpítenèk, de nem vagyok nagy g-kód mágus
Egy x-y keretmozgatót ès egy kb.600 ford/perc tengelyt kellene szinkronba hozni párhuzamos porton. Működhet-e a dolog úgy, hogy az optikai èrzèkelőt a probe bemenetre kötöm ès valami hasonló parancsokat írok:
G00 X10 Y10
G38.2 Z0
G00 X10.5 Y9.5
G38.2 Z0
.
.

Elèg gyors lehet ez így a másodpercenkènti 8-10 lèpèshez, vagy kell az M66?

Köszönöm a segítséget!

tekes

OFF
Mivel lehet szálat feszíteni?

Gyerekkori álmom egy házi készítésű szövőgép sok szállal, amiket egyenként lehet feszesen tartani.
Ehez kéne rengeteg kicsi, olcsó feszítö. Többszáz, max ezer darab. A textiliparból csak a háztartási varrógépet ismerem, annak az alsó szálfeszítőjéhez hasonló bigyó megfelelne.

Nem tudod véletlenül, hol lehet ilyesmit kapni, vagy miből lehetne bontani?

Esetleg van valakinek ötlete, hogyan lehetne alkalmas céleszközt gyártani?
Darabonként 20 forintnál nem kerülhet többe.

Köszönöm!
ON

bbalazs

Egyenként gondolod? Te készítenéd? Iratkapocsból hajlítanék, valami vascsőből darabolt súly, azt gyűrűként ráhúzni. Ha sokkal erősebb kell, akkor bicikliküllőből.

jau5ccsn9

Feszesen akarod tartani, vagy mikor húzza a szálat, akkor kell, hogy feszesen menjen?
Síkkötő gèpeim vannak, azokon ilyenek a szálfeszítők:

tekes

Köszönöm!

Csak húzáskor kell egyformán jönni a szálaknak.
Az a 16 tárcsapár egy tengelyen tetszik, de ugye nem állíthatóak egyenként?
Nekem az egyenkénti finom állítás is fontos lenne, mert el tudok képzelni olyan szövet felvetést is, ahol a láncfonalak különböző minőségűek, és/vagy különböző vastagságúak.

Ami a külön képen van, az műszakilag tökéletes, de aligha fér bele a költségvetésembe, legalább nyolc alkatrész!

Azok a lila vezetőgyűrűk (porcelánok?) vásárolhatóak külön? Drágák? Mármint drágábbak, mint a horgászbothoz valók?

tekes

Egyenként kell. A saját gyártásra is sor kerülhet, de nem sikerült még kiagyalnom legalább elvileg működő és általam legyártható megoldást.
A feladat nem a feszesen tartás. A fonal tekercsen van, a tekercs meg egy szögön pörög, mint a varrócérna a varrógépen. Amikor a gép húzza a szálat, akkor mindig ránt rajta pár mm-t, amikor hurkolja, akkor belazulhat, sőt be is kell lazulnia. Viszont rántáskor egy kis csipesz szerű feszítő között csúszik át. Ennek a csipesznek a szorítóerejét precízen össze kell hangolni, különben nem működik a varrás, és a szövés sem. A varrógépen csak két szál van, nekem sokszáz kellene.