Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

gaben

Sziasztok,

erről a típusú saturól (pofaszélesség: 100mm, magasság:95mm) van valakinek 3D modellje?
A kisebbik 50mm-es tesójáról már van rajzom, de erről nem találok.

köszi, Gábor

gaben

Estét,

mivel nem találtam 3D modellt sehol, így kénytelen voltam megrajzolni magamnak.
Mondjuk nem egy bonyolult forma, dehát az idő...
A kistesóját fogja váltani a CNC gép alatt, ebbe már komolyabb méretű anyagok is befoghatók.
Akinek szüksége van rá, .f3d rajzban fönt lesz a tárban.

Üdv, Gábor

2rjw3gfi5

A kakasnak nem 2 tojást kellene tartani? ... :)

/Bocs, nem tudtam megállni, köszi a rajzokat :) /

Földi Péter

Sziasztok,  véletlenül nincs meg valakinek a post processor független G-kód lista (M, S, G, F, stb..)
Csak arra lenne szükségem, ami a legtöbb gépen valóban változatlanul végrehajtható. (interpolációk, mozgatásokhoz hasonlóan).

Köszönettel,P

dezsoe

Az RS274NGC szabványból indul ki szinte minden fejlesztő. Ami ebben benne van, azt általában tudják is a gépek. Ami nincs benne, azt mindenki a saját (vagy más) szájíze szerint alakítja.

Földi Péter

Köszi, nem akartam a Fanuc-os kódokkal, meg az NCT990/2000-el bajlódni. Örök hála! :) Üdv,peti

Földi Péter

Esetleg, ha valaki ismer hasonlóan jópofa, grafikusan is megfelelő szimulátort, mint amit a képen is mellékeltem, kérem, jelezzen vissza nekem.
A középiskolában szeretném alkalmazni, hogy a diákok gyorsan  és látványosan láthassák az eredményt.

Köszönöm előre is!

Földi Péter

Ja, igen, bocsánat, természetesen G-code szimulátorra gondoltam.  Ez lemaradt. (NCT-m van a gépeken már)

dezsoe

Ez egyébként milyen program?

laaci

Földi Péter

Ha jól tudom, akkor ez egy Iphone-ra írta G-code szimulátor. Nekem is tetszik a szerkezete, átlátható, egyszerű. Valami hasonló elég lenne a diákoknak bőven. Persze,p egy Cericut jobb lenne, de nem sikerült a diákverziót beszereznem, pedig létezik

Földi Péter

Nagyon köszi. Az elsőt nem ismertem, a másodikat igen. De nem tudtam, hogy ingyenes verziója is van. Ez nagyon szuper, köszönöm még 1x! [#taps]

Földi Péter

A MASTERCAM -nek is van elvileg tréner verziója, de azt sem sikerült beszerezni, pedig az 5 tengelyt is képes mozgatni virtuális 3D -ben

Földi Péter

Köszönöm a Laci Neked is. Le is töltöttem. :) [#eljen]