Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

dtb

Sziasztok. Van egy hajós reliefem. Már régóta megvan, olyan régen, hogy most az istennek sem találom. Nem emlékszek, hogy honnan van (kaptam valakitől? vagy netről?) Esetleg nincs meg valakinek? Álló relief, részletgazdag, egy vitorláshajó volt rajta szemből, szinte az egész kép vitorla meg kötelek, ovális álló kerettel, a keret még külön díszítve van. Nem a világítótornyos verzió, (persze, azt rögtön megtaláltam) és nem a féloldalas hosszúkás scooter. (az is előkerült, működik Murphy törvénye, a franc essen bele...)
Köszönöm előre is, ha valaki esetleg megosztaná[#zavart2]

Dezső

Szervusz!
Itt van három darab hajós relief cserére.

dtb

Szia, először is, köszi a segítő szándékot! [#eljen]
Időközben meglett a kép, a lenti gépemen volt, ahol a cnc is van, de csak most értem haza. Nekem talán a te első képed van meg feldolgozva, kör alakú keretben, horgonylánccal. Holnap délután átküldöm, ha érdekel. (meg van egy hajó+világító torony verzió is, de most meg azt nem fogom találni... :-)

dtb

Ez volt a megkerült STL, ha érdekel :-)

adamant

Tiszteletem!

Nincs valaki birtokában esetleg egy focilabda DFX teríték?

Előre is köszönöm ha megosztaná velem :)

Üdv Adamant

0whdj3c4x

Ilyen jó minőségben van valakinek ?

PSoft

Biztos, hogy van, még sokkal jobb is.

A munka file, vagy "jó minőség", mindig több év alatt megszerzett tudás/tapasztalat,és több napos, sokszor több hetes/hónapos komoly szellemi munka eredménye.

0whdj3c4x

Ezzel tisztában vagyok, s ezt honorálni is szeretném !

b7gwr90m6

http://www.wood-jigsaw-puzzles.com/free-wood-jigsaw-puzzle-plans/

Pár érdekesség, teloról vagyok, nentudom lementeni , és feltölteni ide:)

2am4nwzib

Grafikának is elmenne

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ezt a mintás és ezekhez hasonlóakat merre lehet megvenni vektorosan, hogy lehessen szerkeszteni is? Mert ha megvásárolható akkor nem rajzolom át, nem 2 perc sajna.

https://www.google.com/search?q=%C3%A9n+vagyok+a+k%C3%A9sek+ura&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwikzpLT46PkAhVi_CoKHZX7DYUQsAR6BAgJEAE&biw=1920&bih=920#imgrc=73UoS-GbShltvM:

Köszönöm!

dtb

Corel->Quick Trace, vagy az ingyenes Inkscape->Bitkép vektorizálása. Nem több pár percnél egyik sem.

niu7vyvp0

Aspire-t használok de nem tudja szépen felismerni a körvonalakat :(
corelt megnézem még hátha

000000000

Van itt egy egyszerű G kód:

G90
G0 X0 Y0 Z0
G0 X10
X0
M30

Olyan Linux CNC, GRBL, UCCNC felhesználókat keresek lehetőleg Budapesten, vagy közelében, akik ezt a fenti G kódot lefufuttatják 3 különböző motor setup beállításra, és közben az X tengely step-dir jeleit nem a motorhajtáshoz kötjük be, hanem egy-egy optokapuba, amit egy Robsy hajtás analizátor program bemér. A cél az, hogy a műszaki VALÓSÁG kiderüljön az alapjel kiadáskor, azaz milyen minőségű egy adott step/dir-es mozgásvezérlő e tekintetben.
Hiszen ez az egyik legfontosabb jellemző az összes "csicsa, és rizsa" mellett, amit próbálnak ezek a programok elhitetni, bemesélni nekünk. Ezek azért is nagyon fontos műszaki alap tesztek, mert ha már az alapjelgenerálás se korrekt és optimális, akkor mit is várhatunk a motoros végrehajtáskor a mellékhajtás működése kapcsán.

Pl. a Mach3 bemérése már megtörtént, de a többi elterjedt vezérlő program is érdekes lenne, amit itt a Fórumozók használnak, és természetesen a méréi eredményeket majd publikálom itt, hiszen rendkívül tanulságosak, és megdöbbentőek.

6mrgeizbx

Lenne egy LinuxCNC vel hajtott marógépem , Gyulán....