Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Biztos nekem nehéz a felfogásom, de hogy érted a két vonalat? Egy skiccet legalább egy kis részletről pls!

thayscj6c

dtb

Csak ötletként, ha inkscape programmal csinálod a vektorizálást, annak van olyan pluginja, ami megkeresi a középvonalat. Bár úgy rémlik, a corel-ba is van valami hasonló. (Ha jól értem, mit szeretnél)

thayscj6c

[url=https://www.the-qrcode-generator.com/
beírod a szöveget és eps formátumban kimented

kbsnemh57

Sziasztok!
Keresek karácsonyi témás több rétegű megvilágított díszt.
Édesanyámnak gondoltam karácsonra.Hasonlóra gondoltam mint a képepen látható.

PSoft

Konkrétan ennek a témának, meg kell lennie @cnchurossz gyűjteményében.
Csak...meg kellene találni a rengetegben.

kbsnemh57

Igen... találtam. De a mellékelt képeken látszik a hiba. Vagy lehet én csinálok valamit rosszul?

Bocs

Tisztelt Fórumozók!

Egy kis segítségre lenne szükségem.[#nemtudom]
Uccnc meghajtású gépem van, (nem teljesen kész), és párom (már elmúlt) szülinapjára készítettem egy fűszertartó készletet, cnc esztergán fából. Először egy budai villára gondoltam, de még egy kicsit lapátolnom kell hozzá. Most egy polcot készítek hozzá, aminek a hátlapja a mellékelt képen látszik.
Amin elakadtam, az a koordináta elforgatás. A küllő vagy sugár szerű bemarások pályája egy XZ síkon lévő ívet tartalmaz, azaz egy függőleges síkonlévő ív mentén hatolna a maró a fába, ami miatt szükség van a G18-ra. Azonban a G68 (a leírás szerint is) hibát jelez (az UCCNC szoftverben), ha az elforgatás alatt aktív vagy aktivizálódik a G18 vagy G19 sík. Gondolom azért, mert az elforgatás G17-en történik. Próbáltam alprogrammal is, de úgy sem megy.
Ha az ívet egyenesre cserélem, úgy minden jól megy, de én ívet szeretnék.[#falbav]
A txt egy leegyszerűsített változat, csak a logikája miatt, de  persze nem titkos a teljes kód, ha szükséges felteszem.

Az is érdekelne, hogy ez az UCCNC tulajdonsága, vagy egyik vezérlés sem csinálja meg ezen a módon? Jó lenne a logikáját érteni.

Előre is köszönöm a segítséget![#help]

Bocs

Ezt az előbb elbénáztam

%
G18
G0 X-100 Y0 Z1
G1 Z0
G3 X-90 Z-10 R10
G1 X0 Z0
G0 Z1
G68 R30 (forgatás az aktuális pozíció körül)
G0 X-100 Y0 Z1
G1 Z0
G3 X-90 Z-10 R10
G1 X0 Z0
G0 Z1
G68 R60
G0 X-100 Y0 Z1
G1 Z0
G3 X-90 Z-10 R10
G1 X0 Z0
G0 Z1
G69
M30
%

Electrick

Szia!
Esetleg, ha külön próbálnád...
Kezdő pozícióból ívesen kimarod G69 nélkül,
visszaállsz forgáspontra és kéziben elforgatod egyet G69-el.
Azt megint marsz egy íveset az előző progival...
?
Üdv.
Electrick
Üdv.
Electrick

Electrick

Vagyis G68-al természetesen a 69 a kikapcs... :)
Üdv.
Electrick

Bocs

Köszi az ötletet!
Kipróbáltam, sajnos ugyanaz az eredmény.
A G kódomban a G3 valójában G2, de nincs jelentősége.
Közben a Cimcoban rendben működik, tehát legalább nem butaságot írtam. Ezek szerint az UCCNC-nél ez a lehetőség nem működik. Jó lenne valami más megoldást találni a hasonló feladatokra.

PITU

BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVANOK MINDEN FÓRUMLAKÓNAK !

érdeklődöm , hogy tudna -e valaki küldeni egy Újpest címert
stl , dxf , art , rlf, formátumban ?

vagy esetleg letöltési helyet ?
egy Újpesti ifjú focistának szeretnék marni névnapi ajándékot

üdv : PITU

2am4nwzib

ötletnek!

z2a2u8wf

Sziasztok
Keresem a turul madaras nagy Magyarország reliefet. Ha esetleg valakinek megvan és megosztana kérem privátban jelezze.
Úgy is jó ha valaki le tudná nekem marni. 2db kellene a magasság 50centi lenne. Ebben az esetben árajánlat kellene a 2db faragásra privátban.