Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

happisusu

"cnc-zés ilyen rugalmatlan" [#nyes][#conf]
ez biztonsági protokol, hogy a furatban lévő sorja miatt ne szoruljon be a furó. Ha lassú akkor mikor elindul a Z felfelé emeld meg a " Feed Rate" -t

z2f2tz3pc

Igazad lehet, elnézést.
Danibá neked is igazad van, nem ez volt. Így jobb, de nem viszi fel teljesen csak a 2mm -ig. De azért így már jobb.

z2f2tz3pc

Beszúrtam a G91 G28 Z0-át és már jó is. Köszönöm mindenkinak.

happisusu

Így érthatöbb lessz

z2f2tz3pc

Köszönöm, értettem én, csak nem gondoltam a forgácsmegszorulásra. Azt hittem, hogy az van, amit én akarok. Sokszor kézzel írogatok át meglévő kódokat. De csak egyszerű dolgokat csinálok.

000000000

Csak ötletadónak. Próbáld ki ezt az egyszerű kódot.

%

G0 X0 Y0 Z5

G81 Z-4 R2
G81 Z-9 R-3.5
G81 Z-12 R-8

G0 Z5
G0 X0 Y0 Z5
M30
%

000000000

Egy mondat kimaradt.

%

G0 X0 Y0 Z5
F90 (fúrási sebesség)
G81 Z-4  R2
G81 Z-9  R-3.5
G81 Z-12  R-8

G0 Z5
G0 X0 Y0 Z5
M30
%

MoparMan

használjátok kérlek a kódbeillesztő funkciót, ha már van. köszi.

robokacsa

lézerrel vágott anyák napi ajándékötlet valakitől?

kaqkk007

z2f2tz3pc

Köszönöm, majd ránézek.

000000000

Örülök a lelkesedésednek.

2dbfy8y

Vagy próbáld ki a G83 ciklust, Q értékkel megadod hány miliméterenként emeljen ki az anyagból, R értékig.
Vagy van még a g73 annál Q érékek fogásánál vissza emel pár tizedet, és fúr tovább.
Rég használtam már a mach-ot, de ha jól emlékszek ismeri ezeket a kódokat is.

000000000

[#eljen]
Hogy ez, nem jutott eszembe.[#falbav]

z2f2tz3pc

Valamilyen szinten lelkes vagyok, de 8-ig van a munkaidő, utána válaszoltam, de már nem akartam visszamenni a műhelybe gépetbekapcsolni, kísérletezni. De a tied működik, az nekem elég. Már másodszorra rántottál ki a rosszból, köszönöm. Ezzel a kóddal 2 órát nyertem.