Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

gp24ssft3

Sziasztok! Tud valaki segíteni? Magyarország angyalos címerének a reliefjére lenne szükségem.

Fecso3

Én is beleütköztem ebbe, kezdő vagyok még az Aspire használatban, vannak jó videók a youtube-on..érdemes némelyikbe belenézni. Célszerű egy alakzatot, ha több vektorból áll, összefogni. Kijelölöd, majd jobb egérgomb Join/Close vectors, vagy csoportokba foglalni, Group objects.
Valamint a Toolpats ablakban a calculate parancs felett a Ramp kezdetű kezelőablakban rámenni az Order fülre és ott csak a Vector selection order ablakot kipipálni. Ezek után az általad vélt legjobb sorrendnek megfelelően egymásután kijelölni a kívánt vektorokat a shift bill.nyomvatartásával. A calculate parancs után a gkód ennek megfelelő sorrendbe íródik!
A sorrendiségre jó a merged parancs is...pl. gravirozás után vagy belső alakzat vágás után külső körbevágásra használtam már a create merged toolpath parancsot is.

2am4nwzib

STL(3D) modelek itt

robokacsa

Tojástartó lézerrel vágható készségei valakinek esetleg??

2rjw3gfi5

Sziasztok!

Cakkos szélű szívet kell kivágnom filcből, de nem sikerült megrajzolnom, és nem is találtam.
80mm széles 2mm-es cikkcakk vonalból rajzolt szívvel ki tud segíteni valaki?
Köszönettel:DZ

VighLajos

2rjw3gfi5

:)))

68  db. kell belőle, többrétegű, leendő elsősöknek ajándék tolltartó lesz, az olló nem játszik....

jebgkbs5r

A válasz számomra is segítség lenne. Aspire4-el dolgozom, itt nem találom az említett  create merged toolpath parancsot.
Egy órát készítenék a belső marások után nem sikerül a körbevágás. Mintha elfelejtené megcsinálni. A 2d Profile Toolparban szoktam megadni az adatokat. ( még csak 2 hónapja ismerkedem a cnc-vel.)
A segítséget előre is köszönöm!

000000000

Valaki tud róla, mi van a Cnchurossz fórumtárssal?[#nemtudom]

Nem válaszolt a levelemre se. Elméletileg már haza kellett volna érnie. [#fejvakaras]

Gyárfás Attila

Sziasztok
Van egy vektoros pdf, amit átkonvertáltam gerberbe, de valami nem lett jó mert ha megnyitom,látni hogy pl.az iveket 2 vonalból csinálta. Ráadásul minden vonal duplán van. Csak gerbert tudok a cégnél használni, ezért kellene.
Valaki esetleg megcsinálná nekem a gerbert? Ha jó akkor lenne még 3 pdf ami kellene.
Köszi
PDF

thayscj6c

Hali!
Én tudok, holnaptól lesz. Jó egészségben van.[#wave]

2am4nwzib

Csináld meg dxf-ben , és importálás egy PCB-nyák_progiba , különben ezek használják a gerber-formátumot.

000000000

Köszönöm, hogy jelezted.
Örülök, hogy minden rendben van vele.

gabdgzj8f

Üdvözlök mindenkit ismét!

Attilának (TakiDekor), és Danibának külön köszönet, hogy így érdeklődtek irántam, telefonon, és e-mailban egyaránt.Az elmúlt időben kapott levelekre mindenkinek válaszoltam.

Danibá, mivel tudom hogy szíved csücske, a levilágítós plexi, nézd mit lőttem neked a plázában. [#vigyor]

Mint Attilának említettem telefonon, készültem nektek egy kis meglepetéssel.Kéretik tárhelyet felszabadítani.

cnchuszár