Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

D.Laci

2am4nwzib

Hátha már magyar állampolgár vagyok , akkor már  tegyek is   valamit érte !

Dezső

Szervusztok!

Egy Yorkshire kutyus stl fájlt keresek. Csere vagy letöltési forrás is jó lesz.

Köszönöm!

GPeti1977

Van egy g kód ami adott méretű alakot ír le (lézerhez), szeretnék más méretűt kivágni de nem akarom újra rajzolni az alakzatot, nincs olyan program ami átméretezi a G kódot pl hogy nagyítsa fel 25%-kal. A G kódban G2, G3 kódok is vannak.

RJancsi

Az én cncusb programomban egyszerűen be lehet állítani a méretarányt. Primitív de működő megoldás, ha az x/y tengelyeknél átállítod az egységnyi elmozduláshoz tartozó lépés-számot.

ra8nsmk6w

win 10-re szeretnék valami ingyenes tervező programot akár demó is lehet. Nem kell, hogy tudjon G kódot csak valami lementhető vektor filét.
Jelenleg ac használok, de az nem megy fel a 10-es win-re.
Minden segitségnek örülnék[#nevetes1]

000000000

ac 2017 megy win10 abol van x86 és x64 is de 2018 csak 64 bit van..

2am4nwzib

Blender3D , de van CAM is hozzá .

dtb

Telepítésnél próbáltad a "Telepítés Rendszergazdaként" módot? Illetve magára a telepítő programra ha jobb egérrel rákattintól, valamelyik fülön lesz egy olyan, hogy Kompatibilitási mód" és abban be tudod állítani, hogy milyen OP. rendszert mutasson a W10 a program felé. Én még nem nagyon találkoztam olyan programmal, ami így, vagy úgy, de ne ment volna W10 alatt....

GPeti1977

C# -ban írtam egy progit ami egy adott számmal megszorozza az X, Y, I, J utáni számokat, meg lesz külön Z, S, P -hez is, meg replace pl mikor Z tengelyről kapcsolgatom a lézert amit eddig notepad-dal átírogattam, később esetleg offset. Megnéztem szimulátorban jó lett látszólag a kód amit elmentek egy másik fájlba.
De tényleg jó az elgondolásom?

ra8nsmk6w

Köszönöm! Ezeket a lehetőségeket kipróbálom, már amihez hozzáférek.

000000000

Jónak tűnik.
A lézerhez, miért kellene átméretezned a Z utat?

Milyen progit használsz? Mach3 vagy ....

GPeti1977

Nem kell csak mint lehetőség, MACH3 használok. Illetve azon kell még gondolkozni hogy ha X Y irányban nem azonosan mértékben változtatom a nagyítást vagy kicsinyítést akkor hogyan kell kiszámolni az I és J értékét.

000000000

Ha, nem egyformán nagyítasz, torzul az egész.

LittleSV

Sziasztok,
Ez vagy ilyen nincs valakinek dxf, vagy crd formátumban (corellaserhez)? Ezt konvertálva elég rossz lesz a minőség...
Köszönöm!