Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

gabdgzj8f

No aztat írja, hogy hogyan lehet bevonatot készíteni különböző felületekre, vákum alatt.Leírja, hogy a felületre a vákum alatt a bevonó részecskék jobban, pontosabban tapadnak, oxidálódnak.Maga az eljárás, magnetron, ion-plazma (bármit is jelentsen),amit a gőzzel visznek fel.

gabdgzj8f

És védőszemüveg ajánlott!

0cphxg8ns

Üdvözletem az Uraknak!

Most sikerült összerakni a gépem, és a gkódokkal "szenvedek", mert bár össze lehet tákolni a netről amit akarok (gyakorolgatásképp), viszont az online tananyagok nem tartalmaznak minta programokat koplex-en.
Tehát egy egy feladatot megadnak, milyen kódokkal lehetne kivitelezni, de pl azt nem tudom  meg belőlük, hogy mi a kötelező eleme a kódsornak (elején-végén), stb.

Szóval a kérdésem az, hogy nincs valakinek a kezdőknek szánt réégi mappájában egy oktató gkód txt file, amiben kommentelve is van az adott sor értelme, létjogosultsága?

Sokkal gyorsabban menne a tanulás egy valós példán keresztül, ami kommentekkel segítené az értelmezést.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

svejk

Én ebből szoktam puskázni, nagy része kompatibilis a hobbycnc vezérlőkkel.

happisusu

Szia, amit Svejk ajánl itt a youtoub- os változata, ha küldesz privát email címet akkor egy cnc praktikum jegyzetet tudok küldeni, kicsit tömörebb mint az NTC teljes leírása

0cphxg8ns

Szuper, köszönöm mindenkinek! Lesz mit olvasgatni! :)[#nyes]

Béni

0cphxg8ns

Szuper, köszönöm ezt is!

0cphxg8ns

Üdvözletem!

Generált a fusion egy pályát, ami számok alapján nem nagyon tetszik, de mivel böszme hosszú a kód, szeretnék kicsit bele-bele nézni (és módosítani), melyik sor mit csinál (és hol van). Tanulni is elég jó lenne, ha létezne olyan program, ami real time mutatja, lépésről lépésre, hogy melyik Gcode sor, milyen mozgást (vagy egyéb műveletet csinál).

Mint a programozásban a debug, soronként.

Mert a CAMotics az szimulál, de nem mutatja a g kódokat egy képernyőn az animációval...

Tudtok esetleg ilyen progit ajánlani, ami a kódot és az animációt is mutatja egy képen, lépésről lépésre funkcióval?

Kicsa

Szia!

Próbáld meg ezt az online nc kód nézegetőt.
Fent új file és a meglévő kódot vágólapról illeszd be neki.

svejk

Pl. az UCCNC akár Demo módban is.

0cphxg8ns

Uh szuper, köszönöm!

vfcfsp3ns

Hellosztok.Valakinek nincs véletlen összerakos 3d vagy barmilyen Minionos rajza?

dtb

vfcfsp3ns

Bocsi rosszul mondtam.ilyen rétegelt lemezes összerakosra gondoltam.