Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

gaben

Elhiheted, hogy nem így képzeltem.
Előnézetben még jónak tűnt.
Meg is kérem a fórumgazdát, hogy javítsa.
Bár ez a moderátorok dolga lenne, nem a tulajé.

gaben

Köszi Béla [#eljen]

bznc93pf5

szerintem ez nem korát hanem lépcsőkorlát oszlop (balluszter),
minek a4.tengely?[#nemtudom]
minek bonyolítani?[#nemtudom]
nagyonsok különböző minta, elég jó áron
ezeket spec erre való cnc esztergával készítik, elég nehéz velük versenyezni de ha mégis akkor nem kel hozzá nagy hú de komoly szoftver, kell egy nagy fordulatú motor, és egy hosszirányú és egy Z tengely, igazából szinte 2 tengelyes gép, én évekkel ezelőtt már kipróbáltam, Corleben a vektort megrajzoltam, az AC-ben meg a kódot generáltam, a 3tengelyes gépemen a tengelyeket felcserélni és már mehet is, ehhez az egyszerű mintákhoz a mi a képen van nem kell semmi faxni!
még akár csavart (koloniál) mintát is lehet pillanatok alatt, csak gondolkodni és trükközni kell.
persze lehet túlbonyolítani milliós bonyolultabbnál bonyolult szoftverekkel.
esetleg még ott a DeskProto, de szerintem ez lassú, (amennyiben 3tengelyes CNCvel készül)van hozzá sok videó a YoueTuben,

SándorP

Kedves Fórumtársak!

Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét, mint mondottam ez nekem csak egy elkészült gép tesztelésére kell, én gépeket építek, eszem ágában sincs korlátokat faragni.
Ez az első 4 tengelyes komolyabb művem, ezért nem is volt szükségem eddig hasonló kódokra vagy software-ra.
Mégegyszer köszönet Mindenkinek!

Üdv: Sándor

ra8nsmk6w

Ez esetben a forgácsoló által küldött megoldással 20-60min szoftveres Ac munkával már csinálhatod is. Egy forgató tengely és egy támasztó csúcs kell. Ez a munka nem követeli meg a "A" tengelynél a pozició követést.
A takaritás az tovább fog tartani.
sok sikert!

MoparMan

erre találjatok ki valamit szerintem.
100-200kb text az elég sok oldalnyi szöveg, nem biztos, hogy pont ez a legjobb mód rá.

(az adatbázisban a post TEXT-re van definiálva ami max 64kb. ezért ennek is levágta a végét.)

e9g6tycw

Üdvözlet mindenkinek!
Yamaha dragstar vector vagy modell stl. keresek .
Segítséget kérnék. 145x145 mm-es marást kellene készítsek belőle.
Köszönöm!

Dezső

Sziasztok!
Volna vaki aki tudna segíteni, egy vivaldi karakteres szöveget kellene dxf fájllá átalakítani, egyvonalas maráshoz.
Aki tud segíteni kérem jelezzen.
Köszönöm!

55kv34cjs

ezt az oldalt próbáld ki:
Free Online Raster to Vector Converter

1. megírod Word -ba amit akarsz
2. elmentented  .jpg formátumba
3. beolvasni a weboldalra
4. centerlinet választani/ elmenteni .dxf formátumba

Dezső

Szervusztok!
Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat!
Ez lett az eredmény:-)

ebalint

bznc93pf5

szia,

ez nem egyvonalassal készült ugye?

Dezső

Szia!
Nem, sőt a betűtípus is más!

2am4nwzib

Nem CNC (3D faszobrászat) de örülök  neki hogy Magyarországot képviselhetem .

000000000

Mindenek előtt gratulálok![#eljen] [#taps]

Mesélj csak, hogy van ez a dolog képviselésestől, mindenestől?[#nemtudom]