Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

Heló üdv mindenkinek.
Én csak most ismerkedem a cnc-vel,készítettem is egyet.most a mach3-mal próbálkozom.Kérdésem lenne hogy hogy lehet beírni utasításba a gépnek hogy síkba marjam?
Lehet hogy már kérdezte ezt valaki de olyan rengeteg hozzászólás van hogy még nem találkoztam ezzel.
Már egy ideje olvasgatom az oldalt,csak mindig elkalandozok.

000000000

Bocs lemaradt hogy mit szeretnék lemarni,az marónak az asztalát.Köszönöm.

robokacsa

rajzolsz egy négyzetet, vagy téglalapot, és azt kimaratod 0-nulla mélységgel.

besirkyjh

Szia  

Üdvözlünk a forumon ! :)

Kicsit pontositanám a #2119-et :)

A legegyszerübb ha a munkaterületed maximumára rajzolsz egy négyszöget és azt " pocket " marással megmunkálod de ugy hogy lényegesen nagyobb átméröjü szerszámot teszel a maromotorodba .( vigyázz nehogy ütközés legyen a vége ) .Érdemes több pici lépcsöben marni és akkor a minimum anyag kerül le az asztalodrol csak .

robokacsa

igen-igen
én nem részleteztem ilyen pontossággal.
[#wave]

h37us96an

Sziasztok! 3d-s objektumok leggazdaságosabb beszerzési forrása érdekelne :-)
reliefek, meg mindenféle amit dekorációhoz fel lehet használni. Mint ujonc minden érdekel. Sok mindent megtaláltam a neten de itt biztosan tudtok segiteni.

Nézegetem itt a fórumot is hogy mi mindent lehet csinálni a CNc-vel és ötleteket lesek el.  

Grafikában dolgozom igy nem áll tőlem mesze a téma csak még fel kell vérteznem magam a 3D-s dolgokkal.  

2D-ben ha tudok bármilyen témában szivesen segitek huszonegynéhány év tapasztalatával a hátam mögött :-)

Kösz előre is.

bznc93pf5

szia, egy kis gyakorlással 2d-s alakzatokból is könnyedén készíthetsz 3D-s formákat, pl. akár az ArtCam programmal is, bővebben keress pü-ben.

000000000

Köszönöm a válaszokat,megpróbálom.Persze azon is gondolkodtam hogy billentyűvel végig futtatom a marást akkor nem tévedhetek.

bznc93pf5

ha billentyűnyomkodással akarod és nincs végállásod akkor oda is belemarsz ahova nem kéne, inkább készíts programot, úgy is meg kell egyszer tanulnod!
ha segítség kell hívj, elmagyarázom, segítek

000000000

Heló
Van végállás kapcsoló a gépen meg stop kapcsoló is.A gép odaér  a végállás kapcsolóhoz ér megáll mint a cövek.Igazad van meg kell tanulnom a programot, csak már több mit egy éve csináljuk a gépeket és most tudatosult bennem hogy nem is olyan egyszerű a kezelése.olvasok a g codokrol de annyi mindenre oda kell figyelni hogy bele zavarodok.Köszönöm a lehetőséget élni fogok vele.

bznc93pf5

bznc93pf5

bznc93pf5

DXF http://data.hu/get/7433303/Jobaria_4.75mmNEST.dxf" TARGET=_fnew>nem emlékszem, valami állat féle

bznc93pf5

bznc93pf5