Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

hebo87

Jaj, bocs, azt hittem mutatja az adatlapon.
pz87@freemail.hu a címem.
Ha visszalapozgatsz jó pár oldalt ebben és az ezt készítettem topicban találhatsz írásokat, képeket miket csináltak a lézereimmel. Itt sokaknak én készítettem.

D.Laci

"Ha a vezérlő engedi a nagyobb felbontást"........

PSoft

CO2 lézeresek!

Szenved-e a cső károsodást, hosszú, akár több éves raktározás hatására.
Pld. teljesítmény csökkenés...stb.
Új, nulla üzemórás csőről beszélünk, gyári csomagolásban.
Van-e a csövekről fellelhető ilyen irányú irodalom/leírás, esetleg gyakorlati tapasztalat?
[#nemtudom]

Kelepeisz Lajos

Szia Béla!
Ha jól tudom az egyik összetevője olyan gáz ami még az acélpalack pólusain is elszökik, szóval szerintem el tud gyengülni magában is, de aztán lehet hogy hülyeséget mondok.

4k0yxz3fu

Sziasztok!

Még egy kérdés. Tud-e valaki javasolni olyan lézervágóst (lézeres mikromegmunkálóst, akár külföldit), aki 1 mm alatti rozsdamentes lemezt tud vágni nagy pontossággal?

A nagy pontosság alatt részben 3 század körüli (lehetőleg alatti) vágásszélességet értek.

Elég extrém a kérdés, de hátha valakinek van tapasztalata (bérmunkáról lenne szó).

Bencze András

Ha jól tudom He azaz hélium és Ne azaz neon szokott CO2 csövek töltése lenni valamilyen arányban. Ha valóban hélium van benne akkor Lajosnak igaza lehet.

000000000

He(Hélium)+ Co2(Széndioxid)+ N2(Nitrogén)a Co csövekhez használt gáz összetétele. A pontos arányokat nem tudom.

Bencze András

Akkor a He a necces. A hidrogén még illékonyabb.

0i8bkxjf4

Az enyém max 1/16 ig enged (A4988)

dvr8825 ös vezérlők tudnak 1/32 őt is

viszont miért kevés ez minek nagyobb. Most 1 step 0,0125mm

c2nsu773m

Nem sok hely van magyarországon, de az egyik tudományi egyetemen van egy ilyen lézer, eléggé el is vannak havazva melóval.

Pl.: ezeket is azzal vágják:http://www.ringclock.net/
Képzeljétek ez is magyar készítésű cucc!!!
(csináltam nekik pár apróságot...)

horcsab

Keress magánban, ott adok egy kontaktot. Talán ők tudnak neked segíteni.

4k0yxz3fu

Nem tudlak magánban keresni. Nem tudom másnál hogy van de az adatlap feliratot nem lehet megnyomni. Nálam legalábbis (Firefox-ot használok).

4k0yxz3fu

Őket ismerem, de nagyon nehéz velük zöldágra vergődni, kénytelen vagyok alternatívákat keresni.

horcsab

horcsab kukuc vip mail pont huuu

4k0yxz3fu