Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Na erről beszélek. Így is van elég gondom. Minek bonyolítani még tovább.  
Éppen eleget hülyítettem magam a  sokféle Cad és Cam programokkal, fölöslegesen.  

000000000

Ha tudod, átfordíthatnád azt a két fájlt mindenki által emészthetőre.  

somma

WIN 8 alatt a Wordpad alapból kezeli. Emlékezetem szerint már az XP Wordpad-ja is "megette". :-)

0i8bkxjf4

NA úgy néz ki összeállt a masina alapja 40x40 es alu profil 10 es linear tengely LM10LUU csuszi csapágy 500x380mm külméret hasznos terület A4 es papír. még nézegetem a lézereket nem dőlt el hogy pontosan mi megy rá  
https://www.dropbox.com/s/2ib6m843zlkgsw8/20160602_202204.mp4?dl=0" TARGET=_fnew>Video itt

Kelepeisz Lajos

Nagyon jó, gratulálok, de szerintem egy minimum 1-2Wos kék lézer kellene rá, és tökéletes lenne.
Valamit észrevettem, az Y tengelyen ha jól látom 9mm széles GT2 szíj van, az egy sima csapágyon fut semmi perem nélkül, hogy a fenébe nem jár le róla? Kérnék egy pármondatos magyarázatot?

Kelepeisz Lajos

És még az is érdekelne, hogy mit kentél a golyós hüvelyekbe, mi az a fehér zsír benne?
Köszi

frob

Szia, nagyon szuper lett, nem gondoltam hogy ez a vezérlő ilyen sebességre képes, végül is melyik programmal megy?

0i8bkxjf4

A szíj 6mm széles a visszafordító csapágy egy 608 2rs csapágy igazábol ha párhuzamosan fut a szíj akkor miért futna le róla ugy amikor még építgettem nem tudtam hogy mivel oldom meg ott volt 2 ilyen csapágy gondoltam kipróbálom és ez maradt.  

a fehér zsír nálunk a cnc hez való zsír a lineáris síneket kenni meg minden mást (gyári)  
 gondoltam összerakás elött kicsit megkenem az nem árt neki  

0i8bkxjf4

G codot ugye sok mindennel csinálhatsz viszont én szeretem nagyon az Aspire-t gyorsan egyszerűen lehet benne rajzolni és megcsináltam hozzá a tökéletes postprocit mert amik a neten vannak valahogy sehogy nem voltak tökéletesek de alapnak jók.  
A Gcodot meg sima universal G code senderrel küldöm rá

Kelepeisz Lajos

Nem tudod megnézni a zsír pontos típusát, nincs valami felirat a dobozon?
Köszi

0i8bkxjf4

Ezt a gyártó csomagolja Homag cnc hez Homag saját logós zsir hogy kivel gyárrtatja fene tudja.

De erdekes zsir mert mikor szilárd de még is folyik ha picit megdőrzsölöd

frob

Már mint az aspire beállításaiban lehetett megadni neki a postprocesszor paramétereit?
Nem ismerem az aspire-t csak azért kérdezem.
Elég sok találat az universal G code sender -re, ez a java alapú cucc?

0i8bkxjf4

http://www.buildlog.net/blog/2011/02/using-vectric-cut2d-with-a-laser/" TARGET=_fnew>Itt van egy leírás hozzá kell adni a szerszámokhoz.  

Van linkelve postproci de én kicsit átirkáltam hogy passzoljon ehez a vezérlőhöz  

Nekem itt vannak (Win10) a post procik ide kell bemásolni (lehet máshol is a tuti aspire ben File-- Open application data folder)
C:\ProgramData\Vectric\Aspire\V4.0\PostP

https://www.dropbox.com/s/9w1og7mnff7aisb/LASER_mm.pp?dl=0" TARGET=_fnew>Ezt csináltam magamnak de ezen még finomítanom kell a tuti akkor lenne ha élesbe tudnám tesztelni  

///  igen Java lapú  ///

frob

Köszönöm!

ms8ngarfi

Van egy K-ring tipusú co lézerem. Egyik pillanatról a másikra megadta magát olyan módon hogy semmit nem vág, még a papírt sem. Mintha elment volna az "ereje". Mitől lehet ez?