Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

szerintem ezeket már másnak kellene átnézni, már sokszor átnéztem.
amiket értek belőle , azok biztosan jól vannak belőve
még csak próbálgatom, így érdemi munkától még nagyon messze vagyok. :(

robokacsa

mondtam én, hogy nagy gáz van.
x gravírozási sebessége 300 ra volt állítva, ezért csinált 3 szor akkora méretet x irányba.
200 ra visszavéve csak 2szeres lett az x méret,
100 ra visszavéve kicsit lett nagyobb a rajznál,  
viszont 50 re visszavéve jó a méret, de a sebesség is arányosan csökken, így nagggyon lassú .
ötlet??
ha lenne valakinek hasonló progija, elképzelhető, hogy működtetné ezt a vezérlőt?
NickiE, motion, nektek ha jól sejtem hasonló vezérlőtök van, megtennétek, hogy elkülditek a progit?

robokacsa

nem a képfeldolgozással van baj.
ha csak egy betűt gravírozok, azt is ugyanígy felnagyítva csinálja.
[#nemtudom]

motion

Hááát én elküldöm neked, de a telepítésnél kéri a hardvert is. Nem valószínű, hogy jó lesz a tiédhez, de próba szemcsere.
Viszont nincsen szerencséd, mert otthon maradt a pendrive-om, azon van a telepítő...
Ha sürgősen szeretnéd és szépen megkéred Bujtár Jánost (bjam28), akkor sztem elküldi neked.

De én a helyedben inkább a saját progiját lőném be.
Esetleg katt a nevemre és küldd el te a sajátodat. Hátha feltelepül demo módban és ha látom a beállítási lehetőségedet jobban tudnék segíteni...

robokacsa

megpróbálom most letölteni a thunderlaser oldaláról a progit, ha nem járok sikerrel, elküldöm az én progimat. de szerintem nem beállítási hiba van, inkább szoftver hiba?.???....

robokacsa

NickE letöltöttem a progidat, meg a thunderlaser oldaláról is találtam egyet, de sajna egyikkel sem értem el sikert.
mára befejeztem ,totál csőd.

robokacsa

valaki szakértő visszaolvasna pár bejegyzésemet a topicban? ilyen hiba nincs is....., csak nálam

robokacsa

fölrobbantom az egészet.

NickE

Inkább add nekem! :)

Amúgy milyen lézered van? Korábban írtad, hogy DC212, de ilyet nem látok sehol.

robokacsa

holnap felképelem, ill lefényképezem, meg amit az adatlapja elárul, annyit el tudok róla mondani.

robokacsa

van vele új problémám is, ami lehet tényleg beállítási hiba, de hogy azt is hol lehet rajt állítani????
egymás után a végtelenségig ismétli a kivágási mintát.... mondjuk a 6.után lekapcsoltam, de ez is miért van, lett?

besirkyjh

Szia  

Elég misztikus problémák ezek .
A szoftver az legális , nem lehet hogy az a baj hogy tört verzio ?

robokacsa

elvileg eredeti minden, gyári dobozában volt, vezérlő, kábel, program minden...

robokacsa

ami képet betettél, k40 ről a dcsaba gépében topicban (de szép magyaros fogalmazás), azon van 99  % ig hasonló "operátor panel". csak a 4 irányú nyíl grafikája más.

robokacsa

http://www.ebay.com/itm/New-DSP-CO2-Laser-Cutting-Engraving-Machine-LCD-Motion-Controller-System-PH3-/230926437349?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35c449cbe5
ez a fajta vezérlőm van
de ezt most halásztam az ebay-on össze, az enyém meg már majdnem 3 éve porosodik a polcon, lehet abban még más program van????