Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

kinyiffant a vezérlésem?

p3dax3cak

Ez a mondat szerintem nem a memóriára utal, hanem valami fizikai méret gondja lehet. De csak szerintem.

motion

A képet először a szerkesztő szoftverbe töltöd be, annak akkor még nem sok köze van a vezérlőhöz...
Vagy mikor küldöd a vezérlőnek akkor írja ezt ki?

János, tudom én is hogy van ilyen lehetőség is, de ezeket hiába állítgattam valamiért mindig az ellenkező irányba ment kézi vezérlésnél, vagy megmunkálásnál...
Már kezdtem feladni, aztán mondom még utolsó lehetőségként tekercsvég csere....ez segített...

Ja, délelőtt megcsináltam a kis kapcsoló panelt a forgató - Y tengely váltásra.
Konfiguráltam egy portot a vezérlésére, aztán most úgy működik, ha engedélyezem a forgatást, akkor a megmunkálás kezdeténél átkapcsolja az Y tengely jelét a forgatónak, mikor végez akkor pedig visszakapcsol. Holnap délelőtt meg csinálok próbagravírt pohárra...meg pár képet...

kfhhyweby

Nekem legyen igazam,a pc-ben keresd a hibát szerintem.

p3dax3cak

Szerintem egy kicsit helyezd át a zero pontot.

robokacsa

a vezérlő szoftvere alakítja át a programot, szinte magától 3 gombnyomásra( legalábbis eddig)
elindítom a ph cad progit, ez a lézervezérlő progja.
importálok bele egy képet, eddig simánmegette a 3-4 gigás képeket, igaz most is megeszi, nem is itt a baj.
a ph cad progival beállítom a méretet, egérrel a sarkát oda húzom ennyi....
van egy olyan ikonja a prognak, hogy a beimportált képből pontonkénti képet generál, ez is működik .
ezután kell áttölteni a lézervezérlő kék színű dobozába az anyagot, amit ha minden igaz meg is tesz, mert eddíg is így szokta....
ezután elindítanám a megmunkálást, de csak annyit csinál, hogy a kép bal alsó sarkának a helyére odamegy, és utána kiadja azt a bizonyos hibaüzenetet.
[#wow3]

robokacsa

mit veszthetek, most beteszem középre...

robokacsa

valami nagy gáz van.....
kb 10*10 cm es képet tettem be.
benyomtam középre.
el is indult.
de kb 40 * 40 cm es képet akar készíteni.

p3dax3cak

Nem gáz van, hanem nyomon vagyunk.

p3dax3cak

robokacsa

elvileg mm minden, vágásnál legalábbis mm be vág, és jól.

robokacsa

de még sok gáz van  

robokacsa

és van egy olyan funkciója a prognak, hogy az elkészített rajzot, ha már letöltöttük a vezérlésbe, megnyomjuk a RUN BOX ot, és a fej fizikailag körbemegy azon a terület körül, amit megmunkál
jelen esetben a 10 * 10 cm en

NickE

Az a baj, hogy túl sok dolgot lehet állítani, így könnyű elrontani a beállításokat.

Van a szoftverben a menüben egy Options, System options menüpont. Ez alatt találod a machine zero és page zero beállításokat. Itt tudod megadni, hogy hol van a gép zéró pontja és a lap, azaz munkatér hol kezdődik. Nálam mindkettő Left_up, azaz bal felső sarok, de nekem a végálláskapcsolók is ennek megfelelően vannak felhelyezve.

Továbbá ez alatt a menüben van egy Manufacturer parameters menüpont, ahol meg kell adnod a munkaterület méretét. Ha ez rosszul van megadva, pl. túl kicsi, akkor fog problémázni, ha meg túl nagy, és másik végen nincs végálláskapcsoló, akkor ütközni fog a mechanika.

Ez alatt még van jó sok fontos beállítás, pl. gyorsulás, sebesség, gombok kezelés, pl. itt is lehet fordítani irányt, hány lépés, fel vagy lefutó élre léptet a vezérlő, cső beállítások, meg egy halom egyéb dolog, némelyiket én sem tudom teljes biztonsággal, mit állít :) Amíg ezeket nem lőtted be, addig felejtsd el az érdemi munkát, csak szívás lesz. Meg ráadásul elég bugos, mint a kínaiak általában, ahány szoftver és firmware verzió, annyi féle hiba...

robokacsa

teljes káosz.....
x tengelyen a képet 3 szor akkorára nagyítja,
míg az y on a normál méret marad.
a rajz szerinti méretekhez képest.
[#alien2]