Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

NickE

Ez beállítás kérdése.
Lehet machine zero, van egy origin gomb, ha azt megnyomom, akkor az a pozíció lesz, ahol megnyomtam és van egy soft origin, szoftverből állítható. Én általában az origin gombot használom. Viszont a kezelőnek a menüjén is ki kell választani, hogy melyik legyen az alapértelmezett.

motion

Meg ugye a fejnek is adsz levegőt?
Ha nem, a felszálló füst hamar ráég a lencsére...

Egyébként nekem nincsen U kimenetem, csak X Y Z.
De T. Tamás már felvilágosított telón, hogy dugdosni kell az Y és a forgató között.
Úgyhogy holnap csinálok egy kapcsolót hozzá, ami szoftverből fog majd kapcsolgatni a tengelyek között...

robokacsa

persze a fejbe is megy levegő.
NickE erre a beállításra majd még visszatérek, egyéb más hibák jönnek elő.
pl.
ki akarom próbálni a gravírt, és mindig azt írja ki, hogy nincs elég hely a memóriájába, valami ilyesmi hibaüzenettel megáll, de amíg lézer nélkül próbálgattam, naná hogy elkezdte riszálni magát [#falbav]
akkor most vissza is térek mégis csak az alaphelyzetre.
en bal alsó helyre tettem a végállásokat, ez eddig szép és jó. de..
el is indul bal ra lefele, és felveszi az alaphelyzetet, de az irányító gombok fordítva működnek...méééééérttt??

kfhhyweby

http://www.lasertanacsado.hu/geptipusok.html" TARGET=_fnew>Fókusz beállítás

Sziasztok!

Itt,leírják,a fókusztávolságot,hogy mit jelent,honnan lehet tudni.De holnap tudok ide bemásolni lencsékhez fókusztávokat.Nem vagyok profi,próbálom a tudást megosztani,segíteni,no meg közben én is tanulok tőletek.
robokacsa,nyugodj meg,nálam néha még láng is van,én sem mindig találom el a beállításokat.[#vigyor3]
Ennél a lézernél a fej lencsét,és tükröt hordoz csak,mindkettőre ügyelni kell,hogy tiszta maradjon,nem szokott gond lenni vele,de vigyázok is rá,mint a hímes tojásra[#wink]

motion

Ezzel a jelenséggel én is találkoztam mikor a szervókat lecseréltem léptecsre.
Megmunkálásnál és kézi vezérlésnél mindig ellenkező irányba ment. Nem az volt a megoldás, hogy a DIR polaritást átállítottam pozitívra (vagy negatívra), hanem a motoron kellett felcserélnem az egyik tekercsvéget...

robokacsa

megpróbálom, bár nem értem.

robokacsa

nem értem, de jó lett....
ez a része...

motion

Mert mi még a gondod?

robokacsa

nem gravíroz.

motion

Hát ha azt vesszük alapul, hogy ez lenne az egyik fő tevékenysége, akkor ez valóban gond lehet :-))

Esetleg kicsit bővebben?  
Bár most lécelek, csak holnap du.-án leszek gépnél újra....
Délelőtt megcsinálom ezt a jel váltót, hogy ne kelljen dugdosni a forgató és az Y tengelyeket.
Kíváncsi vagyok, mert pár napja ezen a részén dolgozom és még nem láttam működni...

robokacsa

késő délután kereslek majd itt.

robokacsa

ki akarom próbálni a gravírt, és mindig azt írja ki, hogy nincs elég hely a memóriájába, valami ilyesmi hibaüzenettel megáll, de amíg lézer nélkül próbálgattam, naná hogy elkezdte riszálni magát  
pontosítok, nem megáll, hanem el sem indul.
valamit elállíthattam??

bjam28

Hali!  

A nyomógombok irányának megfordításához a "Keying direction" (vagy valami nagyon hasonló nevű ) beállítást állítsd át. Fejből most ennyi megy. Majd este ránézek még. Persze ez csak RDLC320-ra igaz...

NickE

Annyi fáradságot vehetnél, hogy leírod a pontos hibaüzenetet még úgy is, ha tudsz angolul, mert a "valami ilyesmi"-re nem nagyon fogsz értelmes választ kapni.

robokacsa

ez az angol hibaüzenet:
No enough extend space.
please esc

és már 50 kbyte os képekkel is próbáltam., amikor meg lézer nélkül próbálgattam, direkte beimportáltam a 3-4 gigás képeket.