Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

ha már így belelendültem, még felkínálom eladásra k40 em et is, lásd adok veszek cserélek.

motion

De jó, neked van külön forgatóhoz is kimeneted, nekem meg hekkelni kellett...úgy emlékszem pár órán múlott, hogy ilyet vegyek. Már le volt beszélve a kínaival...
Merre laksz egyébként? Mert úgy érzem itt csak személyesen fog neked tudni segíteni valaki...
Olvastam a leírását a szoftverednek. Kb. 98%-ban megegyezik az enyémmel.
Ott kellene kezdeni, hogy komplett újratelepíted a szoftvert és elölről kezded az összes beállítást, mert elég nagy a katyvasz.
Ha nem megy, akkor valami hozzáértőt kell hívni...

NickE

100 féle néven adják a kínaiak, ezért nehéz kiigazodni rajtuk, de szerintem, amit linkeltél, az is régi fajta. Az újabbakon nincs RS232, csak USB és LAN.

robokacsa

nem biztos, hogy én jártam jobban, azért, mert be van építve a forgató kimenet.
neked legalább működik a prog majdnem első bekapcsolástól.
egyébként én már vagy 4 szer újratelepítettem, próváltam vin 7 alól, arról nem is megy semennyire.
még másik gépről nem próbáltam...
viszont az a baj, hogy minden beállítást a saját  hülye fejéből olvas vissza, asztalméret, lépés nagyság stb..
írjam át másra őket, és újra az eredetire, ill aktuálisra?

robokacsa

ezen sincs rs 232, ha csak nem az operátorpaneli csatlakozó kommunikál azon?.

motion

De a kontrolleren is tudsz csinálni hard reset-et...ilyenkor fullra nullázol mindent.
Ez után komplett újratelepítés, aztán tiszta lappal kezded elölről az összes beállítást.
Amúgy az enyém megy win7 alatt is, de az egyéb progik miatt inkább xp-t tettem vissza.

robokacsa

NickE, motion megtennétek nekem,hogy a ti beállításaitokat elkülditek nekem, szövegesen leírva.?
pl: programban van a Control Panel, azon vannak a settings értékek.
és ugyancsak a progban van a "kalapács)ikon alatt system settings, a work space, work parameter, manufactured parameter.
mind egyértelmű szinte, kivéve ami nem, de hátha itt van a kutya elesve.

robokacsa

ezt mindjárt megnézem, de nem emlékszem, hogy láttam volna bent ilyet.

robokacsa

ezt a controller resetet leírnád nekem hol van, hogy kell?
nem találok ilyen funkciót.

NickE

Van egy layer, ami a réteg, ezt csak ki kell pipálni, hogy kéred, vagy sem
Utána beállítod, hogy Cut vagy Engrave, azaz vágás, vagy gravírozás. Van néhány egyéb is, azokat még nem használtam.
Work count megadja, hogy hányszor menjen át rajta. Speed=sebesség, power=lézer ereje.

robokacsa

ezzel nem fogok gravírozni a közeljövőben.
hardvare resetet meg nem is találok rajt.
de még csak work count sincs rajt, igaz ma megáll a minta elvégzése után.....

PSoft

Azt írod....

"K40 es típusú laser gravírozómat eladnám.
a moshidraw 2014 es verziójával precízen működik.
40 W os cső van benne.
3mm es rétegelt lemezt még átviszi, de inkább gravírozó gép."

40W,és 3mm???

Én,a 2W-os kék diódával,másfélből átvágom a 4mm-es nyír rétegelt lemezt.

KBalázs

Nem lehet, hogy a gép leglassabb sebessége is gyors, nem lelassítható, ezért nem tudja átvágni? Én csak tippelek. [#conf]

PSoft

150-180mm/perc sebességgel vágja a dióda a 4mm-es lemezt.
Érdekes,de ha lejjebb megyek a sebességgel 100,vagy az alá,akkor sem "mélyebb" az egyszeri vágás,csak feketébb/kormosabb.
Úgy tapasztaltam,hogy ennél a diódánál,kell az a 150-180-as sebesség a szép felületű(barna)vágáshoz a rétegelt lemeznél.

A 40W-os CO-nak,ennél sokkal jobban kéne "muzsikálni" a rétegelt lemez vágásakor,mint amit Imre írt.

guliver83

Szia!
Ment a tegnap a posta!
Nézd meg az emailt is!