Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

kicsit ráérek, de nálam vannak itt sokkal jobban hozzáértő szakik, akik majd a még számomra is ismeretlen részleteket elmondják.
mindenekelőtt kell pénz.....[#smile]
amit én tudok, az annyi, hogy kell maga a lézer cső, ami teljesítmény arányában hatványozottan drágul.
a lézer fény gerjesztéséhez, kell egy nagyfeszültségű tápegység, ezen keresztül van szabályozva a teljesítmény is.
kell egy vezérlés, ami corelból, vagy a vezérléshez általában mellékelt programból létrehozza a mechanika mozgatásához tartozó step dir jeleket, és lézerteljesítményt.
kellenek még a sugár eltérítéséhez tükrök (alap esetben 3db) és egy fókuszáló lencse., ezek növekvő teljesítmény arányában megint csak drágulnak .és egy jobbfajta mechanika sem árt minimum 2 tengellyel. persze van itt is 3. Z tengely, csak itt asztalmagasságot állít(általában opcionális), lehet még forgató a mechanika része, ami vezérlésfüggő, vagy az Y tengely forgatja, vagy van egy 4. kimenet a vezérlőn a forgató számára.(ha jól tudom...)
nekem ilyen van, lehet mindegyik ilyen????nemtom.
árakat találsz egy nemrég felrakott hozzászólásban ha jólemlékszem Török Tamás tette fel.
ezekből házilag megbarkácsolni, a tükörtartókat, és a lencsetartót lehet.
ja kell egy vízhűtéses rendszer, és egy kis levegő is kell a lencse alól elfujatni a keletkező gázokat, füstöt.

000000000

Köszönöm!
Van arra lehetőség, hogy a lézerteljesítményt a MACH szabályozza valamilyen módon?

000000000

Közben ráakadtam http://freecnc.hu/Downloads/Docs/StepdirToPwm/StepToPwm_1b/" TARGET=_fnew>erre.

Ez alkalmas lehet vektoros gravírozásra MACH-ból?
A lassítási-gyorsítási fázisokban kompenzálja a lézer teljesítményét?
A szabályzást hogy végzi el, a lézertápot szabályozza?

robokacsa

ha jól emlékszem Sneci a készülék gyártója, ő többet tud mondani róla.

robokacsa

ha tévedtem, bocsi

ewssp032s

Svejk!
Nekem epp van egy mukodokepes gepem, hogy mobilla teheto e,nem tudom.
Nem tudom, hogy bele kotnenek e a hataron, amugy tavaj voly a Debreceni talalkozon, igaz csak egy X tengej tukorrel.

Az otlet nem hulyeseg, inkabb az elokeszulet es megvalositastol tartok, szetszedni, becuccolni, plus gep ami vezerelje, hutes, szelozes. Na es persze a legnagyobb problema, a lezercso, mivel ez a legserulekenyebb dolog az egeszben. Bevalom berosszivagyok es csak ugy nem kockaztatom ennek az epseget.

Konyu ugy osztonozni valakit, ha tudod mi a gyenge pontja [#crazya]

svejk

Igen tudom, Motioné volt, tudtommal nem haladt vele előre sokat.

Megértelek, nem is erőltetem...

No nem azé mondtam :)))

ewssp032s

Meg nem tudom konkretan kijelenteni, de meglehet lesz egy gepem, aminek ki van menve a lezer tapja es sajnos a csoje is. Elvinii csak akor tudom ha az enyem is lesz !
Ez egy A3 valtozat, de viszont nem igazan van kulombesg egy sima ploterhez, mivel epp a legfontosabb resze, a lezer nem mukodik.

svejk

Á.. az nem jó. Működés közben élvezetes. :)

bvadkrcds

Szia, Svejk!
Én vihetek neked CO2 lézert... de csak cső van egyenlőre. Majd Székesfehérváron lesz az éles bemutató.

motion

Hááát sajnos jól tudod. :-(( kb. most is ott tartok vele, mint tavaly ilyenkor... Az elmúlt 1 év a házról szólt...
Egyébként már szinte minden meg van hozzá csak össze kellene rakni.
Viszont az enyém nem csak a sérülékeny részek miatt nem lesz tali-kompatibilitis.
A befoglaló méretei 1500x1500x1000mm. Még ha sikerülne is kivinni a műhelyből, vonóhorgos kocsi+nagy futó kellene hozzá. A "szíp madzsar" utak meg még a beállításoknak is adnának egy jó nagy pofont... éés akkor még ott a tény, amit sophy is ecsetelt. Cső nélkül merném én is vinni, de az meg már nem is lenne olyan érdekes...
Az idén még nem, de jövő debreceni talin szívesen megmutatom bárkinek. Csak ki kell jönni hozzám...

PSoft

Tavaj is volt már szó róla Fehérvár előtt.

Ha jól emlékszem,épp Téged invitáltalak is a talin.:)

Most,megint azt mondom hogy,....
Az érdeklődőknek szívesen megmutatom/bemutatom a működő CO-t,és a YAG-ot is az idei Fehérvári találkozó idején.

A szállítást viszont én sem kockáztatom.:((
25Km-re vagyok Fehérvártól,aki kíváncsi,kocsival nem távolság,....csak pár perc.:))

svejk

Jó, jó megértem hogy nem lehet mozgatni....
De gondoltam azok a kis kínai gyáriak olyan kis kompaktok.
Jó nézni ahogy dolgozik, kedvcsinálónak kis gép is elég lenne.

besirkyjh

Szia  

Esetleg ha lenne valakinek egy 1W-os kis karcoldája , az diodás és biztos még kicsi is .

Nem tudok ilyet a közelben !

PSoft

Keressétek meg T.Robit!

Lehet,hogy tartana egy kis http://www.weldtechnic.hu/" TARGET=_fnew>hegesztéstechnikai bemutatót Debrecenben.

Nah,...meg lehet hozna egy kici kínai kompaktot is,mindenki megelégedésére.:)