Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

De jó Svejk hogy te is itt vagy! :)

c2nsu773m

De most inch-ben kell számolni az pedig nem kerek számok jönnek ki!
Ott a táblázat!
Egy 10x10-es kép lehet 300dpi de lehet 3000dpi is.

000000000

Azt nem látom át ha a 10x10-es képet 300dpi vel lementek coreldraw-ból és szép lesz a körvonal 100x100-as képnél miért nem elég a 300dpi. mert a méretet növelve nekem 10x annyi képontóm keletkezik tehát a kép minősége nem változik.  

c2nsu773m

Persze hogy jó!

Csak vannak olyan lézerek ahol a 300dpi nevetséges.
De egy bélyegző készítésnél már 600-1000dpi használok!
A gránit képeknél meg 150-250dpis képeket csinálok!
Azt figyelem hogy az adott alapanyagon milyen foltot hagy a lézer, ha finom pici tűszúrás van akkor növelem a dpi felbontást addig míg nem kerűlnek fedésbe egymással a lövések.
A gránittnál üvegnél elég nagy kirobbanó kráterek keletkeznek és hogy ne kerűljenek a lövések fedésbe ezért rontom a dpi felbontást.

w987wzmm

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy 60W-os CO lézer cső? Illetve egy táp hozzá?  

ewssp032s

Hello !
Mifelenk,/Romania a csoveket kb. 300 euroert aruljak, a tapokat kb. 250-300 szinten.
Az Ebayen olcsobb, csak akor felo, hogy a cso darabokban erkezik meg.(tobb forumon olvastam, hogy poruljartak).
Egy 80W tapom nekem is van, 200 vettem, anyiert adom.

ewssp032s

elfelejtettem, kaptam hozza 2 tukrot is !

000000000

Hello! Menyire használt a cuc? fókusz lencse az benne van?

000000000

Mármint akkor csö is lenne? Ha igen mennyiért kompletten?

ewssp032s

Cső nincs, csak 2 db. tükor.
Használd a "Válasz" gombot, ugy lehet tudni kinek intézed a kérdést/választ

w987wzmm

Szerintetek, sima gyújtástrafóval, ki lehet próbálni egy lézercsövet? Az is 15-20Kv-os... Pár impulzust adni neki.

robokacsa

tudom volt már kérdés, de tükröket co2 laserhez hány W teljesítményig, és mivel lehet ragasztani az "állító szerkezetre"?

bvadkrcds

Sziasztok!
Mekkora tükör kell egy 60W-os lézerhez? 20-25mm??? Silicon vagy Molybdenum? Mit befolyásol a fókusztávolság? Csak annyit, hogy milyen magasan lehet a fej az anyag fölött? Vagy van más jelentősége is?
A tükörtartót mivel lehet felragasztani? Gondolom melegszik.

ewssp032s

Hello !
A kinai lézereknél nincsenek ragasztva, hanem kis menetes foglalat van készítve. Én ugy olvastam, 60w -ig sima üveg alapu tükröket használnak, vágáshoz jobb a nagyobb fókusztávolság.
Ugygondolom az átmérő nem fontos szempont, a nyaláb ugyis 1-2 mm ami a csőből kijön.
Pontosabbat viszont csak a profik tudnak mondani

bvadkrcds

Köszi! Máris, mondtál egy fontos infót. Vágáshoz, nagy fókusztávolság.