Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ewssp032s

az 5 vagy 6 labbal lehet szabajozni a lezer teljesitmenyet, egy csavaros "potmeter" szeru dologgal, igy van a reginel is

ewssp032s

mara kesz, alszom ra egyet,

c2nsu773m

Fordítsd meg a tápot![#nevetes1]

ewssp032s

kiprobaltam, mindket valtozatot, ugyan azt csinalja mint eddig, ep egy kis serceges ad ki.
Lemertem a feszultseget a trafo primer labain, alig eri el a 3 V, valoszinuleg nem kap feszultseget, mivel a kondik 200V -ak. Az is meglehet a tap nem jo. Csak amikor 3-4-5 labak vannak rovidre zarva akor ad elet jelet.
Az alaplapon van egy LED is, lehet mikor kene mukodo alapotban legyen, akor keni kigyuljon !?

http://www.creatiipublicitare.ro/images/mixtet/tap1.JPG" border=0>

ewssp032s

Gyartanak tobb tipusu trafokat is ? Miert nem mukodik a trafo a regi tapban ?
Primer resznek ugyan az ellenalasa, es megsem ad semmi eletjelet a regi tapban.

ewssp032s

Datum nincs feltuntetve, de valoszinuleg e regebbi generatio, alig van benne egy IC, igaz ugyan azzal a technikaval le van csiszolva a kod rola.

svejk

A tekercs ellenállása semmit nem jelent.
Az induktivitás már mond valamit.
Függ mekkora frekire készült, nyitó, záró esetleg ellenütemű, van-e légrés...
Szóval elég lutri ez így.

svejk

Biztosan tudod hogy ez a tekercs nem menetzárlatos?

Milyen rendszerű visszacsatolás van ezekben a tápokban?

ewssp032s

sajnos, ezekre nem tudom a valaszt  

c2nsu773m

A led csak hiba esetén világit!
Be van hangolva a táp?
A panelon van két pici poti ha azt eltekerte valaki akkor szintén olyan mintha nem működne.

ewssp032s

Végső próbálkozásként, darabokra szedtem a tápot. Átnőztem a forasztásokat mert találtam gyanus repedéseket. Öszerakrtam és lás csodát, a táp müködik, kigyul a cső is de sajnos nyaláb nem jön ki beéőle.
Kinyirhatta a regi táp a csövet ?
Hogy szokot viselkedni egy kigyengult cső ?

000000000

Heló! Na újra elővettem a lézervezérlőm. Ezt a dpi-dolgot nem igazán látom át,valószínűleg ezért van hogy néha szép a gravírozás néha csúnya.

xfg6v697j

a dpi a felbontás 1"/dpi
PL: az egereknél is megadják 800dpi=1"/800 ekkora egy pont nagysága

svejk

csak hogy ne lehessen belekötni:  
dpi = dot per inch
ugyan így az:
lpi = line per inch

000000000

Konkrétan azt nem értem hogy miért nem lehet fix a dpi és ahoz a step lépés számok beállítása méretarányosra .Ha jol értelmezem akkor ha csinálok egy 10x10mm kockát 300dpi-vel(a méretarányhoz kell 100 lépés/mm)  akkor egy 20x20mm kockánál  már nem biztos hogy jo a 300dpi hanem legyen 600dpi viszont a méretarány miatt a lépés számot le kell csökentenem 50 lépés/mm-re?