Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Van gyári letöltőkábel is 5900-ért.

ebalint

Szia$

Köszi az infókat.

Az év végén volt egy kis "lauf", így álmodoztam egy kicsit.
Az AVR technika őszintén szólva szimpatikusabbnak tűnik per pillanat, de számomra az is újdonság.
Az igazság az, hogy annyit egyikről sem tudok, hogy eldöntsem, melyik "könnyebb/előnyösebb".

Üdv.

svejk

Mindkettőt erőltetni kell :)
Én sem értek egyikhez sem :(

x4rhew5r3

Az AVR tárolt programot szekvenciálisan hajtja végre (Neumann elv), alapjában véve mikroprocesszor kiegészítve hardver perifériákkal. A cpld párhuzamosan működik, mint egy "igazi" áramkör, ebből következően sokkal gyorsabb működést eredményez.  
Kis túlzással, a pld-vel lehet mikroprocesszot csinálni, de mikroprocesszorral csak szimulálni lehet a pld működését:)

ebalint

Na : akkor legalább a különbség érthető számomra is.
Az AVR technika azért tűnik könnyebbnek, mert ZX spektrum tulajként "idegesített" kissé a mikroprocesszoros technika. Z-80, Z-80 CTC-PIO, stb.
Viszont úgy emlékszem, hogy pl. az ULA felfogható vmiféle FPGA-ként. Legalábbis elődként.

HJózsi

Levél ment ... elsőbbségi...

000000000

Szuper!
Nagyon tetszik! Még alaposan kell "tesztelnem", hogy majd éles körülmények között könnyedén kezeljem (még sokszor keresem a funciókhoz a menüket, de lassan kiismerem)![#eljen]
Péter! Még egyszer köszönet érte!!![#worship]

000000000

Nekem pont fordítva volt.[#vigyor3]

000000000

Nincs helyem (ez most a legnagyobb gondom)!
Valszeg nem a végleges helye, de most még féltem, hogy a dzsungelbe tegyem (asztal)![#vigyor5]

000000000

Kaptam kínait hozzá![#nevetes1]
Volna 1-2 funkció amire nem jöttem még rá, de még érlelem magamban a kérdéseket (hátha rájövök)!

bmejdz9nu

Nekem tegnap jött meg a RACAL DANA 1991 NANOSECOND UNIVERSAL COUNTER (#1646)...
(ez egy hónapig tartott az USA-ból... na ja nem EMS-el...:)
Most ezzel "játszadozok"...
A műszer nagyon jó... persze öreg...:)  
Sajnos a gumi membrános gombjai eléggé ki vannak... azaz elfárardtak...
Ma szereztem egy-két hasonlót... most próbálom a membránokat kicserélni...
De a műszer nagyon pontos... sajnos annyira, hogy egy szuper stabil jelet nem is tudok itthon adni neki...
Ezért egy szintetizátoros jelgenerátort be kell szereznem :) ... a sok kijelző meghajtásához... :)
Ami jól jöhet, hogy a két bemenet között tud időt mérni...(nSec!)... és fokban fázis szöget.... stb... Persze itt is sok mindent nem értek...
Ilyeneket tud (fő funkcióban):
Freki mérés, periódus mérés ezek ok... aztán: Time Internal measurement, Totalize measurement, Manual totalize, Phase measurement, Ratio measurement....
Van rajta automata és kézi trigger és a hátlapon egy csatlakozón megjelenik a trigger jelszintje... stb...stb... szóval nem semmi...

Nagyon szép belülről... (is)

http://www.techrecovery.com/objects/catalog/product/image/img3962.jpg" border=0>

svejk

Három a magyar igazság, én is megpályáztam egy ilyen UNI-T-s szkópot....(meg is nyertem :) )
Ennél komolyabbra nem lesz lehetőségem úgysem, ez pedig talán megéri az árát.
Bízom benne hogy ezt nem dzsunkán dobták össze...

bmejdz9nu

Még nem nyitottad ki? :) A garancia ugyis "távoli"... egy-két jó (rossz) fénykép a belsejéről... :)

HJózsi

Akkor várjuk tőled is a tapasztalatokat, képeket a jó kis tranziensekről ! ... [#circling]

000000000

Mi az a "Coarse" gomb a UNI-T-n? Nem látok semmi külömbséget...