Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát úgy legyen!
A szinével nekem sem lenne bajom (most már), csak tudod azok a régi, rossz asszocializálások...

000000000

Szia Péter! Nagyon várjuk már az EBAY-topikot.

bmejdz9nu

Az UNI-T reklám embere... [#nevetes1] Csak a szeme nem elég hosszúkás...

000000000

Ezzel a figurával igen rosszul járna az UNI-T! Én bízok benne, hogy nem "szerződteti" (szeretném ha a műszeremnek lenne jövője is)![#ejnye1]

bmejdz9nu

Hát ez nem olyan egyszerű... jól csinálni... sok hazánkfia "baleket :)" látok az Ebay-on... A "hírünk" sem az igazi... Néha egy "szerelmeslevelet" kell írnom az eladónak, hogy küldje a cuccost magyarországra... (önéletrajzot... :)
Nyelvtudás nélkül pedíg... ez az első baj általában...

Kristály Árpád

Na már nem sokáig....de minden nap duplán számít!
Szebb jövőt.....

3vv2btrhv

tudsz valamit ??

Kristály Árpád

Ja...Persze a remény hal meg útóljára...mondhatnék még ilyen okosságokat, de egy biztos, hogy leejtő útán emelkedő jön és nem a büdőbogarak....

bmejdz9nu

Mi az hogy, talán tudja valaki...  
"CPLD (complex programmable logic device)...  
These devices must be programmed and Verilog is a language for designing with CPLDs (converting logic schematics to CPLD code)". [#fejvakaras]

x4rhew5r3

Olyan ic, amiben kapuhálózatokat, szekvenciális hálózatokat lehet csinálni. A mai cpldkben meg amit el tudsz képzelni, és annál is többet. Alapeleme a cella, ami egy általános, sok-funkciós építőelem. Ebből a cellából van benne néhány 10, a nagyobbakban néhány száz. Hogy egy-egy cella mit csináljon, azt te mondod meg (a lehetőségeken belül). Hogy ezek hogyan legyenek összekapcsolva, azt is te mondod meg. Hogy milyen jelek legyenek a pinekre kivezetve, azt is te mondodmeg.
Van egy nyelv, amin ezeket le lehet írni, a fordító ebből csinál egy olyan tartalmat, amit be lehet tölteni a cpld-be, és innentől ezt csinálja az ic. Ha nem azt csinálja, akkor javítod az áramkör leírását (programot), és újra betöltöd....

bmejdz9nu

Értem! Tehát ez olyan mintha "bemennék a boltba" és 74xx-es IC-kből mindegyikből vennék...de nem kell forrsztani... :)
Egy kapcsolási rajzot is bele lehet vinni?

bmejdz9nu

UNI-T 2025 fejlemények: (lassan lesz angol gépkönyv)
"Today we contact the manufacturer about the english manual. They will transfer the original english manual to us soon. We will upload it to the website ASAP we get it. Sorry for the inconvenience. Don't hesitate to contact us if you have any questions.  
Best wishes.  
Sure Electronics"

Motoros

A Siemens LOGO-ja valami ilyesféle akkor?

svejk

Az plc, egy komlett vezérlőegység.
a cpld csak egy chip..

Motoros

Jó azt értem, csak azt gondoltam hogy a LOGO ezen alapszik. Nem vagyok igazán képbe de úgy tudom a LOGO nem is plc márcsak azért sem mert a plc-khez nem értek, viszont a LOGO-val simán boldogulok. Ezúton ajánlom mindenkinek egyszerű vezérlésekhez.