Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

tlp a ret-nél 650+fa

svejk

scenner vagy touchscreen?

crgs7u9wg

igen, igen, papir ceruza, nem tudom ki hogy van evvel de en igen szeretek firkalgatni :) a lenyeg az, hogy a hatter szinet r:204 g:153 b:0 -ra kell allitani, a mukodesi freki olyan 50khz koruli volt, szerintem sem tul szep megoldas de valahogy kene talani egy olyat ami eleg egyszeru es jol mukodik, amugy a negalt jel pont jol jon nekem mert a kimenetrol egy p-fet -et fogok hajtani...

crgs7u9wg

szkenner :) erinto csak a kis palmomon van de az borzaszto kicsi kepet ad

svejk

#1981 ???
A másik kérdés hogy mindkét kiakadást kell nézni vagy csak folyamatos  H szintnek nem szabad lennie?

crgs7u9wg

ja :) elnezest, elneztem a kerdest :), evvel a kapcsolassal egesz nagyra ki lehetett tolni a kitoltesi tenyezot, kb. 90% fole is, 90% amugy boven eleg, csak az aktive kiakadas a problema, szoval mikor a tranzisztor vezet

yuagaci9g

Mi a led vezerleseknel a matrixban hajtott ledeket
hetszeres araminpulzussal lokodjuk.
Itt egy program kiakadas, vagy fet zarlat vegzetes lehet tobb szaz ledre.
Megoldaskent aramfigyelest tettunk minden oszlopra, logikai osszegzessel, hiba eseten  
tiltja a tapot.
A szevonal vajon nem lenne e jo egy hasonlo megoldas?
Ha eloiras szeruen inditja motort, belefer a keretbe,
ha megmegy egy tranyo, max+ az aram es leold.
Ha nem old le, osszetori a gepet, eleg ciki.

000000000

bmejdz9nu

Én kapcsolóüzemű táppal hajtottam a ledeket... gyakorlatilag bármelyik jó... (hatásfokban van különbség)
Csak a fesz figyelő pontját... egy ellenálláson keresztül... áramgenarátorként... működött...
Ezek nem tudnak úgy tönkremenni, hogy kiadja a feszt... (LM2596 stb...)

svejk

yuagaci9g

Nem is a taptol feltem, hanem a Matrix meghajtoktol, de legjobban egy programhibatol, ami kifagyasztja a kepet, es az eloirtnal hosszabb ideig dol a hetszeres aram a ledeken.
Ez egyszer megtortent, volt mit csinalni egesz nap, a kuka megtelt ledekkel, aztan kerestunk ra megodast.
Jobbat nem talaltunk.

bmejdz9nu

Tényleg csak így jó:  
"hatter szín R:204 G:153 B:0 -ra kell allítani"

000000000

A gif lehetne átlátszó is és akkor nem kell szinezni!

bmejdz9nu

Próbáltam... nem ment! (nekem:)

000000000

Na akkor lássuk:
http://www.hobbycnc.hunbay.com/pwm-protect.gif" border=0>
transparens gif.