Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez döbbenet! Marha jó...

000000000

Kicsit meglepődne a szervizes mikor a szinusz hullám után mást is rajzolna a szkóp. [#wow1]

000000000

Esetleg ha valaki találkozna ezzel a programmal amivel elkövették ezt legyen szíves szóljon.
Már régóta fáj a fogam erre.

svejk

Ezeknek a digit szkópoknak nincs kivezetve az X erősítő bemenetük, csak trigger bemenet van. :(
Tehát nem lehet Lissajous ábrákat megjeleníteni.

Mailt megkaptad?

000000000

Szerintem tévedsz mert a kis norma szkóp is tudja ezt csak akkor a Chanel1 az X és a Chanel2 az Y  mivel át lehet kapcsolni XY/Yt.
Megkaptam a leveled, ha érdekel akkor Skype-on elérhetsz Rat0001 néven.

000000000

Sőt megkockáztatom azt is hogy az adatfeldolgozás miatt semilyen digit szóp nem fogja ezt megjeleniteni

svejk

Megmondom őszintén nem sokat dolgoztam digit szkóppal, egyszer kétszer kaptam kölcsön a mikor nagyon kellet, így lehet hogy igazad van.
Bocsi..
Egy telefonszámot küldj légyszives a nevemre, mert nem használom a skype-ot.

svejk

Utánanéztem, igazad van! [#worship]
A tektronix TDS tudja (XY format kapcsoló)

000000000

Küldtem mailt, megkaptad?

bmejdz9nu

Van... (most olvasom a leírásokat) menüből választható... sőt azonos sávszéleségű(!) mindkét bemenet ekkor...
http://www.muszeroldal.hu/measurenotes/tektronixtds.pdf" TARGET=_fnew>23.oldal - 2.9.F. XY üzem vizsgálata

bmejdz9nu

http://www.muszeroldal.hu/measurenotes/tektronixtds.pdf" TARGET=_fnew>Itt csak az nem értem... mi köze a 10X-es állásnak a max sávszálességhez?
De egyébként ez a leírás 1:1-ben igaz az UT2025-ös szkópra! (tehát a "fejlesztőknek" adtak Tektronix 1000-es szeriájú szkópot :):):)

Ez az FFT... na ezt még nem is tudom hova tegyem magamban... de szenzációs lehet... a zavarkeresésben ill. zavarvédelem kialakításban...  
Ez egy pl. motorvezérlésnél legalább olyan fontos lehet mint az indított triggerezés és jelfelvétel...

Szalai György

Talán a lézerábra szerkesztő progi csinál ijet.
Az is X Y eltérités.
Csak a katódsugár eltérités gyorsabb, mint a tükör.

000000000

Igen azok a programok csinálnak ilyen dolgokat csak nem a hangkártyát használják hozzá

e3h0cv4ph

Szia Péter.
Az FFT-ben nem az FFT a lényeg (Gyors Fourier Transzformáció) ez csak a módszer amivel a gépf a megjelenítéshez a számolást csinálja. A mit a képernyőn kasz az egy amplitúdó-frekvencia függvény (úgy is hívják, hogy spektrum).  
Ez egy nagyon hasznos dolog is tud lenni!
Ha például ráteszel egy színusz jelet akkor egy függőleges vonal jelenik meg a spekrtumban, négyszögnél már egy nagy és mellette több egyre kisebb vonalak.
Ezt a szolgáltatást főleg a rádiótechnikában használják a rádiójelek spektrumának (pl egy moduláció) vizsgálatakor, de ahogy az István is írta lehet zajspektrum vizsgálatához is használni.
SZia:TT

mfrfj8vv3

Hello,

Marha érdekes ... :-) a tutti rejtjelezett üzenet. Ezt fejtsék meg a kódtörők ha tudják..