Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Beindultak... rá...
Én adni very good feedback for china seller... Látták ha egy magyarnak jó... akkor ez igencsak príma lehet...  [#smile]

bmejdz9nu

Egyébként "megfigyeltem" az eladásokat... [#nyes] a magyarok vették eddíg a 85%-át ennek szkópnak... pedíg nem vagyok statisztikus (sem)...  [#vigyor2]

crgs7u9wg

a feladat a kovetkezo: adott egy pwm vezerles es egy vedelmet kell kesziteni, ami azt hivatott vedeni, hogya a vezerlo, legyen az a printerport vagy valamilyen microcontroller lefagyna, akkor semmi esetre se legyen a pwm full bekapcsolt allapotban huzamosabb ideig, en egy ilyen megoldasra gondoltam:

http://kepfeltoltes.hu/080104/pic_www.kepfeltoltes.hu_.gif" border=0>

a kapcsolas ki van probalva, ugy tunik mukodik, de kivancsi vagyok a velemenyetekre, hatha tudtok valami jobb megoldast, elore is koszi

svejk

ezzel a kapcsolással gyakorlatilag a kimeneten ua. a pwm jelet kapod, csak negáltan.
kellene egy kondi a a bemeneten ami integrálja a pwm jelet és annak a szintjét komparálni.

000000000

Még soha nem volt ilyen gondom (pedig van pár 100? vezérlő kint)...

000000000

Ára? Az sem mellékes...

svejk

Mekkora lehet a pwm max. kitöltési tényezője üzem közben?
Látom már a bázisosztó eléggé ki van hegyezve, akár működhet is de szerintem nem elég korrekt.

000000000

De mennyiből?[#vigyor4]

000000000

svejk

yuagaci9g

Hello alfcoder!
Aruld mar el, mivel kovetted el az alabbi rajzot;
sokszor jol jonne sebtiben egy vazlat.

000000000

Vannak fedő védelmek is...

000000000

gif[#vigyor3]
papír-ceruza szerintem...

yuagaci9g

Jo-Jo, de miert nincsen alapja?

bmejdz9nu

Rajz és Gif formátum... átlátszó a háttér... nagyon ügyes! Gratula!