Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Látod, látod... a forrasztópáka kimegy a divatból... :) De ez a CPLD állítólag nem is olyan ördöngős dolog... mint egy PIC...

svejk

Mondjuk ugy hogy felhasználóbarát a LOGO.
Már majd mindegyik cégnek van ilyen egyszerű, olcsó eszköze.
Elég nehéz határvonalat húzni mamár hogy mi micsoda....na meg ez a rengeteg rövidítés..
De talán ezekben inkább mikrovezérlő van.

x4rhew5r3

Egyszer beforraszt akár üresen, és nyákfaragás nélkül, utólag módosítja a kapcsolást. Az igazi nagy előnye többek között abban van, hogy minden abban az egy csipben van, pici "alkatrészek", nagyon rövid vezetékek, kis kapacitások, ezáltal gyors és kevésbbé zavarérzékeny.

bmejdz9nu

Pontosan ezt olvastam...
Van ezekről valami összefoglaló a neten? Már nem akarok csinálni semmit ilyennel csak "valami miatt" érdekel...

x4rhew5r3

Egyszerűt nem tudok, a konkrét cpld adatlapja a kiinduló pont. Azért a pic programozásnál egy kicsit nagyobb feladat.

000000000

Ha lesz, a linkjét dobd már fel![#eljen]

bmejdz9nu

[#hawaii] Ha Mariss-nak (Gecko) sikerült megtanulnia egy év alatt... annyira, hogy sikertelenség esetén áshatja a saját "gazdasági sírját"...  
... és a (viszonylag) nagyszámú szériába fektetett pénzét...

bmejdz9nu

Most küldték a gyárból nekik... ha megjön felteszik... (én is ide)

crgs7u9wg

ez ugyan fpga -val foglalkozik, de egy viszonylag rendes oldal, tobb project is van rajta, izelitonek szerintem nagyon is jo:

http://www.fpga4fun.com/" TARGET=_fnew>FPGA 4 FUN

x4rhew5r3

Ez meg a http://www.inf.ed.ac.uk/teaching/courses/cd/VerilogTutorial.pdf" TARGET=_fnew>Verilog hardver leíró nyelvből ad egy kis ízelítőt.

bmejdz9nu

8:30...
http://m.blog.hu/ho/homar/image/200510/posta1_he.jpg" border=0>

dg8n4i8x

Vajon miért nem jut el egy csomó csomag a megrendelőhöz a magyar postával... !? [#szomoru1] Már nem tarthat sokáig ez a lazaság, lassan vége a monopóliumuknak az EU-ban! Remélem a helyi postának is elküldöd a képet...

ebalint

Szia sneci, meg mindenki mäs is!

Jól gondolom, hogy Te foglalkozol ilyen dolgokkal?

Nem egyszerű, de nagyszerű dolog lehet.
Elképzelhető, hogy egy kis ízelítőt adsz belőle?

Üdv, ebalint

bmejdz9nu

Majd ha belépünk Európába...[#vigyor2] Azaz a szállítmányozási cégek is "bevesznek" bennünket az Unióba...:)
Ha megnézed a TNT, DHL, UPS, EMS, DPD, GLS... árait az interneten...
Megdöbbenten fogod észrevenni, hogy ezek a cégek pl. kínából Ausztria-i szálllításhoz képest van, hogy 2x!!! díjért szállítanak...
Ezt én (mivel ide 5km a határ) kicsit nehezzen nyelem le...
Ha majd egyszer észreveszik, hogy itt is már Európa van... Tehát egyenlőre semmi sem fog történni... (Ost block - kelet Europa)
Volt olyan megrendelésem, amit kínából a DHL depo-ba (Schwehati repülőtér) kértem és érte mentem... a megtakarítás jelentős volt!
Persze a küzdelem a "szögletes gondolkodású" osztrák vámossal nem volt egyszerű...  
Sajnos (még?) nem értesítették a felettesei, hogy Europai Unió van... így nekem kellett a Brüsszeli szabályokból idéznem... :)
Persze majdnem kirugott először... de a végén már "haverok" lettünk... és 0%-os besorolást is talált a "vámköteles árura" + Mwst... :)  
De ez egy hosszú és "mókás" történet... 10.000 db led volt... nem értette minek nekem ennyi... (4000db most ebből a kertemben világít - szolárról)

x4rhew5r3

Régebben foglalkoztam logikai tömbökkel, és a következő projektemben tervezem, hogy azt cpld-vel csinálom. Jó az ötlet, nyilt projekt lesz, és ahogy haladok, azt közzéteszem. Akkor úgy lenne érdemes, hogy 0-ról indulni, fejezeteken keresztül eljutni a működő áramkörig (cpld alapok, tervezés, realizálás, segédeszközök, és a végén a kész áramkör).