Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

2nbj3n5m

Ezt a projektet nagyon várom.Érdekel a téma.
Janko

ebalint

Milyen eszközökkel rendelkezel manapság, ill. szerinted mi az, amivel ma érdemes elindulni?

Egyébként, ha van ebben a dologban vki aki még otthon van, ne kíméljen bennünket.

Üdv.

crgs7u9wg

egy nagyszeru video az smd forrasztasrol:

http://www.curiousinventor.com/guides/Surface_Mount_Soldering/101" TARGET=_fnew>smd forrasztas

erdemes meg ezen kivul egy kicsit az oldalon koborolni...

000000000

Javaslom nyissunk UT2025B Fun Club-ot![#vigyor2]
http://www.hobbycnc.hunbay.com/Scope.JPG" border=0>

Hasznos lenne az ismeretlen funkciók megismertetésében!

bmejdz9nu

Szerintem egy "műszerek és méresek" c. topik név jobb lenne...(?) Hátha változik a divat :) (vagy UNI-T Club? :)
Na és milyen? a kicsike... Piros? :) Hátul?:)

dg8n4i8x

Ez egy jó téma de szerintem ez legalább két topik! Elektromos műszerek és mérések,  mechanikus műszerek és mérések... Még így is elég egyveleg lesz! Ha jól emlékszem mérésből 6 vagy 7 könyvünk volt... Ebből talán csak egy volt elektromos mérésekről...

crgs7u9wg

a fo problema, hogy a forum nem tud konyvtarszerkezetet kezelni, ezert vagyunk kenytelenek mindent temat omlesztve kezelni/hasznalni...

svejk

Csak vigyázz le ne rántsd a polcról, mert akkor azt hiszem megadat is le.... :) :) :)

HJózsi

HJózsi

Nyissatok, majd oda megyek sárgulni ... [#vigyor2] Gratulálok, és kiváncsian várom a véleményedet a szkópról... Látom fordítani való nem sok van ... gépkönyv készülőben ...

x4rhew5r3

Induláshoz nem kell sok, kell egy JTAG "letöltő" az LPT-re, a többi szoftver. A szoftver is ingyen letölthető a gyártótól, vagy web-es. Természetesen itt is vannak professzionális eszközök, dehát nam az a cél.
Először azt kell eldönteni, hogy Xilinx, Lattice vagy más. Én hajlok a Lattice felé, de még nincs eldöntve.

svejk

Hajolhatnál a Xilinx felé!!
A MiniLA-ban az van, legalább tudnád továbbfejleszteni..:) :)
Nyílt a forráskód, VHDL-el van írva...

x4rhew5r3

Ez valóban nyomós ok...

ebalint

Ha...ha...ha, úgy adódik, akkor amennyiben 10-15ezer Ft között vmi normális módon el lehet indulni, akkor benne lennék én is. Talán inkább úgy, hogy azonos platformot használnánk.

Igaz, hogy még eddig nem foglalkoztam ilyennel, de talán érdemes "megreszkirozni".

Vélemény?

Üdv, ebalint

svejk

Az elindulás az hogy vagy veszel a chipcad-nél egy fejlesztő eszközt (CPLD starter kitt  kb. 10 ezer forint)
Vagy veszel egy cpld-t 1000 Ft-ért megcsinálod a letöltőkábelt (kb 300Ft) csinálsz egy próbanyálot,
letöltöd az ingyenes szoft-ot (1.1 Gb)
Aztán keresel egy olyan embert aki segít az első lépésekben...(ez a legnehezebb)
Ha tudsz englishül akkor már nyerő ember vagy