Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyből felmerült bennem egy mérési feladat, amin már régebben is agyaltam egy kicsit!
Meg kellene mérni, hogy egy CNC szoftver (pl. Mach3) külömböző sebességű Step jel futásakor ha ráfut a Home kapcsolóra, vajon a Step jel azonnal megszűnik, vagy a programoknak van "reakció" ideje, míg észreveszik a kapcsolót és így Step jel túlküldése (a kapcsoló bebillenése után még van e Step jel kiküldés egy darabig)? Ezzel szerintem meg lehetne állípítani.
Ez érdekes lehet a pontos Home pozíció felvételhez (ha van túlfutás, az vajon sebességfüggő, vagy sem?)!
Félek, hogy van "reakció" idejük a szoftvereknek...

svejk

Hajrá! Szuper!

000000000

Megnyitom, kérlek írd meg a bevezetést és a felhívást is!

ra8nsmk6w

Jelenkezem mint komoly érdeklödő, ha komolyra fordul a dolog

svejk

Ezt ne tedd velem, én nem értek ilyenekhez, szerintem másold át az utolsó 10 levelet és szevasz.

000000000

000000000

Kérem ezt a témát a topicjában folytatni!!!

svejk

Így ahogy mondod!
Bármilyen  összetett logikai triggerelést beállíthatsz, ugye természetesen tudja az utótriggerelést, ami jelentősen megkönnyíti a triggeresemény élőzményét felderíteni.

Egy fontos dolgot azért az eljén tisztázzunk:
A cpld 3.3 V-os de a bemenetei 5 V kompatibilisek, ami azt jelenti hogy alapállapotban 3.3 vagy 5 V-os logikai szinteket lehet rákapcsolni. Egyéb feszültség esetén előosztó és megfelelő jelillesztés illetve védelem kialakítása a felhasználó plusz feladata. Tehát ez nem egy komplett műszer hanem egy komoly analizátor lelke lehet.

bmejdz9nu

#1700-es szkópot visszavittem ma... adtam egy Eurót a pénztárásnak ő meg 4 zöld papírt... :)

Most keresem tovább az igazit... :) Valószinűleg kijelzőset hajtok... de olcsón és jót...

Egyébként a "határzár" jól működött -- 60Km/h sebességgel még nem mentem át rajta... :) - Jól eset :)

svejk

Ezt az ADS722S-t nálunk forgalmazza valaki?
Mennyiért?

svejk

Az első jól használható könnyű, kis méretű siker dso a Tektronix DS210/220 volt.
Még ma is működnek, használtban alig lehet kapni.

svejk

HJózsi

svejk

Elég jól tartja az árát...
kb. lehet vagy 10-12 éves fejlesztés
Mo.-on is sok van szerintem belőle.
Újkorában nálunk olyan 250 ezer körül volt
Utódjai a TDS2000 sorozatban találhatók.

bmejdz9nu

Tapogatok... tapogatok... nem tudom... :)
Jó lenne ha új lenne... Jó lenne Európából...
Jó lenne nagy mintavételezésű... de nem kell nagyfrekis...
Mi jobb? ...egy használt Tektronix vagy egy új kínai? [#fejvakaras]
Max 600 USd.... vagy 500 Euro.. a limit rá... :)