Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

A memória számláláshoz...
Ha jól nézem ezek a szkópok, a mintavételezési sebességet is csökkentik!
(Tehát pl. egy 50 Hz-es jelnél nem vesz max. tempóval mintát...)
Valószinűleg... a "mi kis pár száz Khz-es" tartományban csak jóval kisebb (gondolom max 10x) sebességgel veszi a mintákat ??? Tehát akkor? megnő a tárolási képesség... gondolom...

bmejdz9nu

És... ha ez igaz akkor minek nekünk egy nagy sebességgel mintákat kiolvasó szkóp??? Ha nem is kapcsoljuk át "rövidhullámra" ??? :)

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=200185736118&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=010" TARGET=_fnew>Ez is egy lehetőség... de nem igazából.... kicsi gáz van vele...1Gs-es - 200MHz-es - 500 Euro...
Németországból... Ingyenes szállítással!

http://www.thinklogic.de/mw3/images/00002605.jpg" border=0>

http://www.welec.de/data4download/W2000A/W2000Adseu8C7.pdf" TARGET=_fnew>ADATLAP....

bmejdz9nu

Drága... [#nyes]... lehet, hogy van jobb... nem tudom... tapogatok...

000000000

Ez biztos, hogy így van!
Mindig a várható jelsebességre kell vállasztani az időalapot, de azzal is tisztába kell lenni, hogy ez a felvétel időbeni hosszát is nagymértékben befolyásolja (tehát egy korai trigerjellel indított record nem biztos, hogy a keresett jelet tartalmazni is fogja, bele kell férnie), ugyanakkor minden mért jeltávolság mérési hibálya legalább +-1 időalapnyi szélesség (mintavételezési idő)!
Ha pontos mérés kell két él között, ahhoz nagy sebességű mintavételezés kell, de lehet, hogy a tároló kicsi mérete miatt már nem fér belel a keresett esemény.

bmejdz9nu

Nade van "szabadság" azaz külön választható? mintavételezés és időalap között? Hát erre nem láttam opciót... vagy nem látom a fától az erdőt? Pedíg ez fontos lenne ... egy legikai reakció tesztnál... pl...

000000000

Ilyenről nem tudok, hogy a mintavételezés és az időalap külön lenne, szerintem ez egy és ugyanaz a tárolós scope-oknál!
A két fogalom szerintem ugyanaz!

bmejdz9nu

A PC-s szkópok... pl. olyan amit visszavittem többet tudnak memóriában...
http://cgi.ebay.com/150MS-s-PC-Based-USB-digital-storage-oscilloscope-2150_W0QQitemZ280184632172QQihZ018QQcategoryZ104247QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>Pl. 2150...  Buffer size 10- 64K

bmejdz9nu

tehát akkor mindíg a max-al veszi a mintát? vagy van benne egy háziszabályzat? pl. minden máréshatárban pl. 10x?

000000000

Mi az, hogy 10-(től)? Bővíthető?
Ha igen, milyen sebességű RAM-okkal (igen gyórs kell szerintem)?!

000000000

Ott ahol állítod a frekit, az nem más mint a mintavételezési sebesség állító!

bmejdz9nu

Nem tudom... Így van megadva... ez benne van... tehát nem extra... 10K-64K... gondolom felbontás függő??? Akkor dől az elmélet?

bmejdz9nu

000000000

Az elmélet biztos, hogy nem dől! A leírás szerint 8 bites, tehát fix felbontású (Y irányban), X irányba meg a mintavételezési freki állítható (időalap).
A puffer meg fizikai (nem hiszem, hogy szoftveresen direkt visszafogják 64k-alá), tehát a leírás hülyeség!

000000000

Az lehet, hogy a rekor hossza állítható 10k - 64k Sample szélesség között, de az meg nem a Buffer (az fix fizikai RAM)!
Szerintem a leírásban fogalom zavar van...