Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Ugy emlékszem az is kittben, de igazából az nem nagy kunszt talán nyákterv is van hozzá FTD chip meg van az sos-nek.
Élesztve talán a dupla ár volt mint kittben.
(érdekes a srácot aki intézte a cuccot Varsányi Péternek hívják, de nem a miénk :))

Egyújabbgépépítő

Szerintem sokkal olcsóbban is meg tudnánk úszni. Az alkatrészek beszerezhetőek, a NYAK legyártatható.

000000000

Gyanus nekem Péter, mindenben benne van![#vigyor2]

000000000

A nyák legyártatásást meg tudom oldani.
Az alaktrészeket viszont nem tudom honnét lehetne beszerezni (a két IC-t és a 100 MHz-es oszcillátort)?!
A nyákot minnél többet kérünk, annál olcsóbban tudom megoldani (teljes lyukgalvanizálással és feliratokkal, forgátló, ón, stb.)! Ez nem gond...
Ha valaki szépen be is ülteti nekem, adnék neki ingyen egy nyákot!

svejk

Sajnos nem nagyon!
A CPLD 4-5 ezer ,az sram-ot pedig nehéz beszerezni, azért kell a több emberke hozzá.
10 db-os nyák is biztos benne lenne 3000-be darabja,ottvan még a 100MHz-e kavics és nem utolsó sorban a srác preciz mérethelyes ,alkatrészeket ad.
De ha felvállalod szivesen veszem Tőled is a cuccot a srác ugy se akar addig velem szóbaállni amíg nem vagyunk elegen.
Nézz utána légyszives ha van időd!

000000000

Egyenlőre elküldtem a nyák terveket és utána érdeklődök, hogy ezekből tudnának e PCB-t készíteni ha kellene!

Egyújabbgépépítő

A NYÁK gyártás nem gond, a CPLD kb 2500 ötszáz, a többit megnézem. Ha van menyiség profi beültető megcsinálja. Az SRAM lehet hogy gond, majd utánnanézek. De mivel megvan a forrás kicsit átt lehet variálni más alkatrészre is. Még a VHDL forrás is megvan, szerintem nem lehet probléma.

000000000

Hát, ha kivitelezhető és megéri, én csinálok neki "hirverést", hogy legyünk egy páran!

x4rhew5r3

Én is beszálok egyre... A TQFP tokozás forrasztása nem annyira gáz. Meg lehet csinálni. A nyákra viszont feltétlenül kell a lötstop maszk. Osztom svejk véleményét, nem hiszem hogy lényegesen olcsóbb lenne sk. gártással. Ha kitben jön a CPLD, akkor ugye nincs levédve a firmware?

x4rhew5r3

...szállok... Jó lenne USB-s. Lazább a madzag, hosszabb lehet, tápot a hub-ról kapja, nem a pc-ről stb.

svejk

Sram talán van az msc-nek, cpld-meg talán a chipcad-nek de ezt most vagtában irom nincs teljesértékű netem

svejk

A cpld üresen jön Te töltöd bele a neked szimpatikus firmware-t, amit később átirhatsz.

svejk

Az jó lenne mert a két haverom is már nagyon rá van készőlve.
Ha gondolod odaadom az enyémet tesztelésre.

svejk

Akit érdekel dobjon egy emilt magánba és este elkőldöm a srác levelét az élesztésrél beültetésről való tapasztalatokkal

000000000

Engem is érdekel a dolog!
Kéne neki itt egy topic és benne mehetne a tapasztalat, forrás, szoftver, stb. infók, na meg persze a toborzás is!