Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Eloszor tanitsd be a vezerlodet.
Biztossan,hogy keda szabalyzod van? mert ha jol tudom a kedanak nincs 30A-s vezerloje.
Na minden esetre ezt nezd meg.
h**p://www.kdmodel.com/downloads/ESC_Manual2006.pdf
Az impuzusokkal is lehet gondod  teljes jel hossz az fix 20ms kitoltesi tenyezo altalaban min(1000-1100ms)  center 1500ms  max(1900-2000ms)
Udv  

000000000

Opsz!!! az elozo uzenet az or70eg -nek szolt

000000000

Üdv Mindenkinek !

3 V tól 10 V ig voltonként próbálkoztam nem megy.  
Megnéztem a számláját KEDA 30 as vezérlő!!
Mi az, hogy tanítsam be?  Hogyan mivel ?  Mi a „tananyag” ??
Mondtam mindent de nem fogad szót.

Kristály Árpád

Hallihó!
Én úgy tudom, hogy csak Servo adjuszterrel fog csak menni...hiszen nincs rádióa kötve...Az általam használt így mük!
Üdv.: Árpád

5bzs27u7

000000000

Ez érdekes info (itt találtam):

Hasznos információ:
Szakszerű tárolás Lithium Polymer akkumulátorok esetén 40%-ra töltés tehát cellánként kb 3,85V
ezután páramentesen záródó műanyag dobozba téve be a hűtőbe ! Nem vicc, ebben az esetben 1 év alatt
2-3% kapacitás veszteség lesz természetesen túlterhelés mentes használat esetén !
Szoba hőmérsékleten már 1 éve alatt 20-30% a kapacitás vesztés, nyári időszakban személygépkocsiban
felejtve 40-50fokon 3 hónap után tönkre mehet az akkumulátorunk, érdemes hosszabb pihenő időszakokra
megfelelően tárolni a drága és értékes akkumulátorainkat. Minden általunk forgalmazott akkumulátort
szakszerűen ennek megfelelően tárolunk tehát hűtőben !

Vajon ez a notebook akkura is igaz?[#confused]

bmejdz9nu

"Minden általunk forgalmazott akkumulátort szakszerűen ennek megfelelően tárolunk tehát hűtőben!"  
 = Marketingből 5-ös! én is hűtöttet akarok! :)

Most már tudom, hogy miért tárolják a notebook-okat hűtházakban... és szállítják hűtős konténerekkel Európába.  
A boltokban pedíg a mirelit osztályon kell keresni... (a mobil telókkal együtt :)

Szerintem ez így nem igaz... :)

000000000

Üdv Mindenkinek!
Miaz a szervo adjuszter? Gondolom valami impulzus generátor lehet ami helyettesíti az adót! Hol lehet többet kideríteni erről a szerkezetről?

svejk

A legegyszerűbb egy 555-ös ic és egy pár alkatrész.
Valahol itt is meg van a rajza.
A lényeg hogy csak "nulla" sebesség impulzussal indul, de ha nem jó az impulzus akkor ki kelllene a motornak a hibát sípolnia, és azt hiszem az akkufeszt is kisipolja.

000000000

Erre gondolsz?

http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/servo3.gif" border=0>

http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/servo3.htm" TARGET=_fnew>serv tester

000000000

Nyitott kapukat döngetsz Svejk, mert mint az 1672- ben leírtam az említett generátort megépítettem, szkóppal bemértem, csak azt nem tudom, hogy milyen „kódot” eszik a keda.
Mikor bekapcsoltam akkor füttyentett egyet, de azt hittem gerjed.

000000000

Nem ez! Az enyémnek változtatható a frekije 20-50 Hz között, meg az impulzus szélessége is 1  msec től akár a teljes kitöltésig.

svejk

igen és ez működik is én is ilyennel teszteltem anno amikor kölcsönkaptam egy BLmotor/vezérlő párost tesztelésre

svejk

Akkor bocsi...
A szabványban leírtakat eszi, kompatibilisek egymással

svejk

Nézz utána az rc szabványnak, az impulzusszélesség alapján értékeli a parancsot
én nem ismerem a modellezést, de a #1683 működött nekem.