Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

nem ezt mondják kamunak ??

s5f8tmfv3

Nem. Elvetemült PC modderek kipróbált hűtési módszere. Keress rá a Google-n: "oil cooled pc"
http://russellware.com/liquidpc/" TARGET=_fnew>Például

s5f8tmfv3

[#nyes]
http://www.hwspirit.com/reviews/16/intro.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Van olyan táp ami ventilátor nélküli...  nézd meg az Ebay linket... nekem is olyan lesz... ez természetes :)

juh0557j0

Hát igen, ez teljesen más. De arra azért kíváncsi lennék, hogy azok a szerencsétlen ventillátorok mit éreznek amikor ilyen hatalmas terheléssel kell küzdeniük folyamatosan, hiszen látható, hogy alig forgott miután olajba került. A másik dolog pedig, hogy ezt a folyadékot  is hűteni kellene, mert nem hiszen, hogy jó dolog ha már 84 fokon van az egész alaplap minden alkatrésze.

juh0557j0

Gondolom van, csak az a kérdés, megéri-e ennyit rákölteni. Nekem 3 éves a gépem, ez még hangosnak számít, de a mai gépek ( ahogy már néztem egy kollégámnál, aki új gépeket rak össze) sokkal csendesebbek. A ventillátor is csak akkor indul el, ha hajtod a gépet és akkor is csak annyira amennyire kell. Ha csak simán a Windows fut, akkor el sem indulnak a ventik.

dg8n4i8x

Egy haveromnak Mac-je van gyárilag nincs benne egy darab venti sem! Az egész alig nagyobb alapterületű egy cd toknál 6.5x6.5x2"... Az oprendszerről meg már ne is beszéljünk...

bmejdz9nu

Mach for Mac? Van hozzá? :)

bmejdz9nu

Shuttle XPC-ket használok... itthon... olyan amit írsz... szabályzott... szuper... de van ventilátor és ha lassan is de megy... általában.

000000000

Szepen leirtad, de a gyakorlat nem ezt igazolja...
Holeadora meg nem kell 3.000-5.000rpm ventilator, stb, stb.

000000000

Olajjal csak az a problema, hogy megszivja magat vele a nyak.

000000000

Hát ezt az olajat (étolaj?) sem hűtésre tervezték... Milyen lehet a K-ja az étolajnak?

ebalint

Akkor már inkább trafóolaj...

Talán nem kozmásodik.

s5f8tmfv3

Én sem értem pontosan hogy hogyan csinálják, illetve hogy mennyire jó megoldás, a leírások szerint ásványi olaj kell hozzá. Hogy mi történik a ventillátorokkal ilyen sűrű közegben, vagy mi lesz a panellel meg egyéb alkatrészekkel (pl elkók gumi dugója szerintem feldagad az olajtól) hosszú távon azt nem tudom. Ha eléggé leterhelik a PC-t akkor az asszony kisütheti az ebédet benne?