Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Hűha mert olyan olcsó a másik... akkor "sorry"... de azért a IRFP260... sokat tud... és talán megéri azt a pár-száz ft-ot/db... talán... valamikor... valakinek :)

x4rhew5r3

Nekem irf2111-el hajtva nem gerjednek. Mivel hajtod? Nem lehet, hogy elrendezés miatt gerjed?

x4rhew5r3

Bocs, ir2111...

svejk

De lehet, mert a topológia sajnos nem tudományos.
Csak meglepődtem kicsitm mert az irfz44-hez elég volt a soros gate 47 ohm.
Tudom van korrektebb illesztés, de ez ugye még mindig a ver. 1.1 :)

000000000

Igen és nincs velük (nálunk) semmi baj (se az IRF530,540, 640-esekkel).

bmejdz9nu

Az IRFP260-as Feteket nem próbáltátok? (nagyobb áram és fesz...)  

bmejdz9nu

Az IRFP260-as Feteket nem próbáltátok? (nagyobb áram és fesz...)  

000000000

Nem (még), de eddig sem volt FET áram gondunk...
Önmagában kevés egy rendszerben ha csak a FET erős, van egy-pár dolog még amit ezekkel öszhangba kell (tudni) hozni!

bmejdz9nu

Persze gondolom... https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/www.uhu-servo.de/4477_125574926736_1000_126.jpg" TARGET=_fnew>és ilyen "vad" megoldások kellenek... ha...  vagy nemcsak a nyákon múlik...

000000000

Fúú, ez tényleg vad! De sokszor a zavarvédelem (belső) borítja az elméletett...

HJózsi

HJózsi

Na képzelem a motorjait... biztos hasonlít a kedvenceidhez ... [#nyes]

bmejdz9nu

tudom... emelik a villany árát...

bmejdz9nu

tudom... emelik a villany árát...