Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

nb8v4eyzr

Ok értem.  
És a trafóm ismeretében mekkora a bekapcsolási löket, és mekkora kondi kell?
A #1491-ben szereplő indítási kapcsolás alkalmazható?

nb8v4eyzr

Vagy elég, ha megmondod hogyan kell kiszámolni, vagy hogy hol tudok utánnanézni ezeknek. Előre is köszi mindent!

HJózsi

Egy ilyet én is összedobok, szintén 630 VA-es toroidom van és 10-ből 6szor leveri a 16 A-es kismegszakítót ... Köszi, hogy közzétetted! [#wave]

000000000

Nekünk az 500VA-es toroiddal és 8800 uF-nyi kondival nem szokott gond lenni 16A-es (lomha) kiautomatával. A kapcsolás így ránézésre jónak tűnik, érdemes kipróbálni (ha gond lenne a sima bekapcsolással)!

e7c897sd8

A kapcsolás nem az én tulajdonom, csak a linket "szolgáltattam". Megépítése akkor szükséges, ha gond van az indítással. Ahogy írod nálad problémát okoz. Nálam bevált. A fiókomban fellelhető kacatokból összeszedtem hozzá a dolgokat.

nb8v4eyzr

Köszi István a segítséget. 1000 köszönet és hála.

yuagaci9g

Hasonlo kapcsolast alkalmaztunk mi is erositokben. Jo.
Gond csak akor van, ha a relle valami miatt nem huz be idoben, ekkor tumelegedhtnek az ellenallasok.

robroy007

mit jelent nálad az, hogy időben húz be a relé??  
ezt lehet talán lámpácskával vissza jelezni nekünk van egy technics erősítőnk az ha elkészült power on-tól 5-8 mp kapcsolja az operate led-et

csak ehhez 2 morzés relé kell és a másik lábára kell kötni a kontroll jelzőt!

Szalai György

Nem a visszajelzés hiánya jelenti a problémát, hanem a kontaktus beégése vagy oxidációja.
Ha a munkaáramú érintkező nem kapcsol be, megsüthetjük, hogy a visszajelző érintkezője meg bekapcsol.

Vagy egy jól megválasztott izzót volna célszerű ellenálláslánc helyet alkalmazni, mint az ősi akkumulátortöltőkben, (az nem ég le soha) esetleg túlméretezni az ellenállásokat, hogy bírják a folyamatos üzemet is, vagy átfirkálni a kapcsolást tisztán elektronikusra.  

Pl. egy SSR söntölhetné ki az ellenállásokat.
Mainapság egy SSR is nagyon megfizethető a Vaterpiacon és azon kívül, hogy nullátmenetbe kapcsol, még galvanikusan el is választ. A relé szerintem csak akkor alkalmazható, ha nem kell érte egy hajítófát se adni és nincs más a fiókszemétben.

nb8v4eyzr

Szia István!
Még egy kérdés:
Azt írtad: "Nekünk az 500VA-es toroiddal és 8800 uF-nyi kondival nem szokott gond lenni". Utánna számoltam: A toroid 500VA 230V/24V tipusú. Ez Több mint 20A áramot nyomat. Akkor miért csak 8800uF-nyi kondival szűröd meg, ha mindenhol azt írod, hogy Amperenként min 1000uF-nyi kondi kell?
Vagy megint félrenéztem valamit?

000000000

Én nem modtam, hogy 24V-os! A toroidunk 35V névleges feszültségű, és nincs több kondink (hely a panelen).
A több C csak javít a rendszeren!

sasi

A múltkorában beszéltem egy rádiófrekvenciás tehénazonosító elektronikáról. Most rátaláltam a röntgen felvételére.  
http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/rf_azonosito-DSCF1024.jpg" border=0>
Jobb és bal szélen két-két szegecs látszik, mellyel a szíj volt rögzítve. Középen felül ferritrúdas tekercs van, a többit nem is sorolom, az elektronikában jártasok felismerhetik az alkatrészeket..
Az rf beléptető kártyámról is készítettem rtg. felvételt, ha előkerül azt is belinkelem, érdekes lehet az összehasonlításuk, húsz év körül van a korkülönbség köztük..  

000000000

Szia MasterGY!
Megkaptad az E-mail-emet?
Üdv:
Madaras László

e3h0cv4ph

Szia. Ez az elektronika bent van a tehénben és a röngenfelvételt a tehénen keresztül csináltad? :)
Vagy ez a tehénen kívül van, és nem bontható a készülék?
Nem azért kérdezem, egyenlőre nem akarok illyet csinálni, nincsennek teheneim, csak nem áll össze a kép!

HJózsi

Nem olvastál figyelmesen! A tehén a pisztolytáska mellett hordta, azért vannak a szegecsek... :)