Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ybm4ifb

Csak megnéztem egy hasonló IGBT..árát,én is attol félek hogy "gazdag maradok"..pedig majdnem tized áron árulom...
Nézd meg az adatlapját..ha kiváncsi vagy.

bmejdz9nu

Szia Tibi... azt hittem már szabin vagy...
.... és ha kell a power a direkthajtáshoz? Ez egy elefánt Bautz...

[#hehe]

Neu.
Nenndrehmoment: 3,6 Nm
Nenndrehzahl: 2500 min-1
Spannungkonstante: 38V/1000 min-1                    
Nennstrom: 10,0 A
Drehmomentkonstante: 0,36 Nm/ A                          
Nennleistung: 940 W
Fntmag-Strom: 60A  

Gewicht: ca 8Kg
Durchmesser: ca 10cm
Gesammtlänge: ca 34cm
Wellendurchmesser: ca 15mm
Wellenlänge: ca 40mm

http://i2.ebayimg.com/03/i/000/c5/3f/f59a_1.JPG" border=0>

000000000

Egészségedre.:) Bár egy áttétel sokkal olcsóbb
lenne, mint ez a sok fölöslegesen összevásárolt
mamut DC motor. Ezek ugyanis már "macskadobáláshoz"
is túl nagyok.[#nyes]

000000000

Egészségedre!:)
Bár egy áttétel sokkal olcsóbb lenne, mint ez
a sok fölöslgesen összevásárolt mamut DC motor.
Ezek ugyanis már macska dobáláshoz sem jók,
túl nehezek.:) [#nyes]

bmejdz9nu

Te írtad, hogy kevés lesz a teljesítmény (Nm)... (le kell áttételezni) tehát gondoltam előre felkészülök...  
... tudod áttételt nem akarok, mert akkor tetű lassú lesz a gép és a gyorsítási képességét is elveszti.  
Most nem értem? Hogyan csinálhatnák másként sebességet és gyorsulást szerinted? Ez 3,6Nm alapban? Ez meg sok? akkor felfelé kellene az áttétel? Pont fordítva? [#rinya][#fejvakaras]

svejk

Elég jó az Rdson-ja, az irfp3710-é sajnos 23mOhm, most pedig ez a kedvencem, ez még megfizethető.

HJózsi

Előbb utóbb sorra kerül, most még csak nézgelődés ... [#vigyor0]

HJózsi

:)) Még jó hogy a hobbisták inkább csak este aktívak, így kevesebben látják meg, hogy gatya nélkül rohangálnak az E-STOP felé ...  [#eplus2][#eplus2][#eplus2]

bmejdz9nu

A német fórumon vannak... nem grvírozó gépek is.... leistung... :)
Hogy egy motor 8 kg... mi az egy gépnél? semmi... szerintem... de ha meg kell álni, vagy gázt kell adni... akkor milyen jól jön...
Ez olyan mint egy 3,6 Literes motor... persze 0,6L-essel is eljutsz oda...

Egy áttétel is nagyon drága: 2 T5 kerék + szíj + csapágyak*+ munka... tehát olcsóbb egy nagyobb motor...

* korrektül megcsinált áttétel nem is olyan egyszerű... szépen a tengelyeket megcsapágyazni... az egészet szépen elburkolni...

HJózsi

Az áttétellel viszont könnyebben tudsz hangolni, nem kell motorból egy egész készletet venni... [#eplus2]  Persze, ha gyűjő vagy az más ... Remélem üveges vitrinben tartod ... [#nyes][#nyes][#nyes][#wave]

000000000

Péter még mindig nem ért semmit a dinamika,
időállandó, redukált tehetelenséginyomaték,
hajtónyomaték, sebesség optimalizálásból.
Majd megtanulja, megérti ezeket pár rossz,
amperzabáló, és ráadául drágán összehozott
gép építése után.[#vigyor2]

HJózsi

Ja, igy lesz drágább a gép az aranynál ...[#vigyor2] De nem féltem Pétert, biztos talál egy szaudi olajsejket akire majd rásózza, hogy hapsikám itt van ám a lóerő... ez nem akad el ha homokszem kerül a hajtásba ... [#nyes][#nyes][#nyes]
Szerintem a jövő év témája a méretezés lesz ...[#papakacsint]

HJózsi

Péter! Kész lesz a géped Karácsonyig? Látunk még idén teszteket, esetleg megmunkálást vele? [#integet2]

bmejdz9nu

Méretezés = ne sajnáld a kakaót, visszavenni mindíg lehet...[#vigyor3]
Egy Porscheval is lehet 10-el menni, viszont...

bmejdz9nu

Lassan. Mert minden hüleséggel foglalkozok közbe...
Meg egy motortartót csinálok már 3 napja... mert jól elbonyolítom az egészet... :)
De hát ilyen egy hobbysta... közbe az agyát meg leköti a szervómotor ill. egyebek gyüjtögetése. :) Meg a kis tesztek... magamnak.:)