Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Elhiszem, hogy működött, mert az a vezérlő már "be volt állítva".  
Pont az a problémám, hogyan programozzam fel a vezérlőmet amely még szűz, mert a bolt nyilván így adja el!

Kristály Árpád

Hallihó!
Szerintem valahol tévedsz....mert amikor összekapcsolod....akkor nálam, hármat csippent...ha jól tudom feltérképezi a motor ellenálsást és a tápot..majd, csak nulláról lehet inditani.
Üdv.: Árpi

Messer

Ezek szerint kezelési útmutató nélkül vetted. Ha rákötöd a tápot, lejátszik egy dallamot ami alapján tudhatod, hogy milyen állapotban van. Fék bekapcs, vagy ki...
Ha mozdítasz a kezelőszerven használatba vetted. Ha nem nyúlsz bele folytatja . Minden morzézásnál más más funkciót állíthatsz, ha belenyúlsz a poitival, vagy RC adó  
esetén a karral. Persze ez csak akkor fog összejönni, ha letöltöd a doksiját,
 vagy modellező fórumokon utánanézel mit írkálnak a programozásáról. Ja, majd el felejtettem, mivel ez igy elég macerás ezért egyes szabályzókhoz prog. card-ot lehet vásárolni, ahol a programozás úgy történik, hogy a megfelelő feliratokhoz rakosgatod a jumpereket. A komolyabbak PC-ről USB-n keresztül is programozhatók.

000000000

Halló Viktor!
Látom, hogy az egy programozó kártya.  Tudod-e konkrétan , hogy kell e hozzá adó-vevő is vagy elég magában  a programozáshoz a kártya?

000000000

modellező boltokban lehet kapni (kb.2000.-Ft.)
szervó tesztert és mindegyik szabályozó azonnal megy vele. Csak a poti két végállását kéri a szabályozó.
Ennyi pénzért nem éri meg házilag kinlódni vele

svejk

Meglehet ahol vetted több és hathatósabb segítséget kapnál...ha már nekünk nem hiszel :)

airfoil6205

Pedig igaz! A hideg akksiban a töltésáramlás lelassul, a LiPo akksikat simám a hűtőben tárolom, a NiMh és a NiCd akksikat szezonban simán, téli tárolásban pedig ellenállással rövidrezárva ( a pakk méretétől függően néhány milliamperos terhelést állítok be)rakom a hűtőbe.Jelentősen meghosszabbítható az élettartamuk így, a LiPo-nál meg kimondottan ajánlott a hűtés a tartós meleget nem bírják. Közel 30 éve modellezek ebből legalább 20 éve használom a hűtőt tárolásra.

airfoil6205

000000000

Üdv Mindenkinek!
Köszönöm az instrukciókat, véleményeket, javaslatokat,melyek eredményeként  rendeltem egy progizó kártyát! Remélem azzal elindítom a tákolmányomat.  
Üdv.

5bzs27u7

Kicsit késve, sok a dolog.

Nem kell hozzá, elősször junperelsz, aztán rádug.Feszültség kikapcs, majd bekapcs. És a beállított értékek az érvényesek. Azt hiszem csippanással jelzi is. Nekem már e funkció nem műkszik, ezt az első körben sikeresen kilőttem.

bmejdz9nu

"Műszer parkom fejlesztése címén" sok-sok magammal való hadakozás után mégis vettem egy tárolós PC szkópot (karácsonyi ajándék dumával:)... nem is olyan régen kitárgyaltuk a PC szkópokat... de hagyományos (katódsugaras) tárolós szkópokat igen drágának találtam...
Az újabb (modernebb?) tárolós LCD kijelzős szkópok pedíg egyrészt szintén drágák... másrészt ugyanez az elektronika működik benne... sőt ott még a TFT-t és a "számítógépet" is meg kell "mégegyszer" fizetni... Tehát maradt a "PC szkóp" megoldás...
Használata lehet, hogy macerásabb - de olyan sokszor végül nem is kell...

A szkópot nagyon drágán(!) a bécsi Conrádban vettem mert 2008.01.12-ig kérdés nélkül visszaveszik!!! (Ha kipróbáltam és nem vagyok vele elégedett...)
A termék van a magyar Conrádba is csak ott sajnos 320Ft egy Euro :) és gondolom a visszavétel "nem megoldott"...

Ebben a szkópban több olyan dolog fogott meg ami a régebben itt kitárgyalt Ebay-on találhatókhoz képest:  
1. 1 GHz Samling rate... (2x60Mhz-es a szkóp egyébként)
2. Made in Taiwan... (nem PRC :) a cég belga... www.velleman.be
3. A mellékelt PC-Lab2000 szoftver...
4. Tranziens mérés... (ez talán egy motor vezérlésnél fontos lehet)
5. Nem kell külön tápegység neki. (USB)

PCSU1000 --- Állítólag tök új fejlesztés...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Mero_muszerek/PCSU1000_oscilloscope.jpg" border=0>

000000000

Egyébként mennyi egy ilyen?

000000000

Sokat filóztam ilyenen régebben én is, de csak azért vetettem el, mert pont a vezérlők fejlesztéséhez PC kell és ehhez is PC kell, ami már a kis asztalomon nem fér el egyszerre (plusz az egyébb, táp, vezérlő, motor, páka, stb.)! Már a TFT alapu szkópok sem olyan drágák (atudást nem összevetve ezzel), de helyigénye kisebb!
Pl:
http://www.xolab.net/images/ads7022s_hu.png" border=0>
Ezen még most is filózok...

4mjnxdwuu

Mi csak Tektronix márkát használunk a cégnél, csövest,és lcd-t. Amin meglepődtem, hogy 3 db zsinór árából kijön a szkóp. (100 valahány ezer volt a normál zsinór, a 100MHz, 1000V-os meg még több...