Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

bmejdz9nu

Próba szerencse...  
Végül is tök ingyen küldi (bukja - ha)... neked csak a visszaküldést kell kifizetned (14 napon belül)... PayPal-t elfogad... tehát egy kattintás (költségmentesen) a Money Refund a PayPalban.
Egyébként szerintem az előerősítő a rossz benne... bele is bukott a cég a hibába...

bmejdz9nu

Mi az, hogy Record Length 1000 pt/sec...? egy digitális szkópnál?

000000000

point/sec?[#nemtudom]

000000000

Miért lenne fix? Nem fix, de a mintavételezés növelésével nagyítódik a jelenség (időben)! Nem?!

svejk

Nem tudom!
De lassan kezdünk ebbe is nagyon belemélyedni, a legszuperebbet keresni..
Pedig egy komoly szkóppal is lehet nagyon hamis eredményt elérni a megfelelő mérőzsinór-mérési elrendezés-kábelezés miatt.
Volt szerencsém elég sok szkóppal az orosz 60 kilóstól kezdve, de állítom (és most ne tessék megsértődni) a szkóp nem "hülyegyerekeknek" való.  
Be kell látni hogy nem véletlen van rajta az a sok tekerentyű, kapcsoló, és így egy hozzáértő lehet a gyengébb szkóppal is többre jut mint egy olyan aki nem is érti a mérési metódust.
Persze a sávszélesség az jó dolog...

000000000

Rosszul fogalmaztam, nem nagyítódik, hanem részletgazdagabb lesz.

svejk

azzal már biztos nem tudnák mérni, ezekhez pilótavizsga kell :)

bmejdz9nu

pl. 100Ms/s... = 1/100.000.000 = 0,00000001 mp-enként vesz mintát... folyamatosan... és ebből akkora "időszeletkét" látunk amekkorát válsztunk? Ez így lehet?
Tehát kisebb frekvenciájú jeleket pontosabban feltérképez... akkor a memoria egy időegységgel is kifejezhető volna... [#fejvakaras]

bmejdz9nu

Egy "igaz" hobbystát csak az ürhajós vizsa tántorítja el ... :)

000000000

Igen (ha jól értem amit írsz..)! Természetesen a puffer méretéig igaz csak.

bmejdz9nu

De akkor - ha konstans a mintavételezés - akkor miért nem azt írják az adatlapon, hogy recording time: pl. 1 sec. ???

Megnéztem egy régebbi Tektronix tárolós szkóp leírását... ott találtam a Record "Length 1000 pt/sec" adatot... és 3 fokozatban állítható... de itt szó sincs egyiknál sem... ezaz érdekes...

000000000

Nem értelek. miért lenne konstans a mintavételezés sebessége? Nem így szokták! Direkt azért kell változtatható időalap (ami = a mintavételezés sebességével), hogy a lassú jeleket is tudd hosszabb távon mérni és felvételt készíteni! Ez ugyan az mint az analóg scopoknál az időalap állító tácsa, csak itt a mintevételezést állítja.

bmejdz9nu

De akkor miért nem adják meg, hogy mikor mekkora...
De végül is mindegy mert felhajtom ebben a kategórában a legnagyobb memoriást... csak most nem nagyon válaszolnak a leveleimre...
Pedíg kínában nincs karácsony(?) vagy csak az (kínai) újév van januárban?