Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Annyiban igaza van hogy állás közben nem melegiti sem a léptetöt sem saját magát a vezérlö .
Ezt a 74LS14 verziot nem ismerem .

svejk

A DC féket frekiváltóknál inkább állva tartásra használják, a lassító fékezés javarésze fékellenállás segítségével történik.

s2k5ycubj

Lehet,hogy túl nagy értékű a fékellenállásom? 5,6ohm középen csapolva és azt kapcsolja a mágneskapcsoló,gyors fordulatról jó,de menetvágásnál nem áll meg elég gyorsan.

s2k5ycubj

Ja és mind a három fázisra rá van kötve,a motor csillaggal megy (220/380),mondjuk az ellenállás nem nagyon meleg a sokadik fékezéstől sem.

s7manbs8

Heló, mert miért nem ?

svejk

Mekkora gép ez?
Menetvágásnál miért kell állóra fékezni?
Ellenirány oszt' kész...

svejk

Kis fordulaton már nincs gerjedés ezért hatástalan a mezei ellenállás.
Erre való lenne a kombinált megoldás, egyik tekercset gerjesztve kell tartani.
Őszintén szólva nekem sem mindig világosak a különböző frekiváltók megoldásai.

s2k5ycubj

Ez egy átalakított nem nagy eszterga,a motort kellet cserélni,de a régi is rajta van .Gondolom nem túl szerencsés a forgórész lendtömege miatt.Kontrázni nehezen lehet a kapcsolókialakítás miatt sajnos.

svejk

Értem. Valóban nem szerencsés megoldás a két motor.
Én mondjuk az EAN-okhoz vagyok szokva.  
De az E2N-nél is ki van herélve a retesz funkció.

bznc93pf5

Szia pbalazs!

elvileg javítható lenne de több gond is van vele, először is a szilárdtestreléknél nincs kontakt a nyákkal mert valami rossz, vagy a panel vagy a furat vagy a beforrasztás, azután aki javítani próbálta még belerondított mert állítólag nagyon alúlméretezett és fóliahibás lett, igazából mindenki másra mutat persze senki nem hibás, de azért érdekes mert senki nem hibás és mégsem működik a panel., viszont a gépből nem lehet kivenni mert olyan faszányosan oldották meg hogyha kiveszem akkor egyáltalán nem működik a gép így legalább kis trükkökkel de azért lehet a géppel dolgozni.
a panel így is úgy is rossz ez tény! a megoldás csak az lehet ha egy új panelra ki lesz cserélve, valami kis infő szivárgott már állítólag meg van a panel gyártó csak ma nem volt rá időm felhívni őket, de hétfőn reggel az lesz az első dolgom.
egyébként nem hiszem hogy egy panel gyártása ennyire bonyolult lenne hiszen van benne egy optocsatoló aminek meg van a típusszáma,ez vezérli többek között a referenciakapcsolókat (5db) valamint 2db szilárdtestrelé a szerszámcseréhez, 1db szilárdtestrelé a főorsó-hoz, és egy 26polusú tüskeport, ennyi.
gondoltam már hogy veszek készen 1db-ot de nem találok olyat amin 3db szilárdtestrelé van, ezért gondoltam hogy inkább az eredetit javítom(cserélem), a gép 3tengelyes+forgató és szervó motoros.

besirkyjh

Szia  

Csak fejböl irom . Azért nem melegiti mert a 7414 alapállásban a TB6560 TQ2-es lábát H szinten tartja és ha jön a step jel ez a szint L-re vagy a kapcsolonak megfelelö szintre vált .A TQ1 és TQ2 állitja a fázis áramot .Nálam ez ugy van csinálva hogy egy Fet van sorba kötve a kis nyák kapcsolokkal és azok állandoan H szintre vannak huzva ( azt hiszem 10kohm a +5 re ) ez step jel nélkül 20% fázis áramot kapcsol a léptetökre .Egy 4148-as diodán jön a step jel , többek közt a Fet gate-re és a GND-t kapcsolja a nyákkapcsolokra , onnan már a kapcsolok állása érvényesül .

pbalazs

Szia!

Hétfőn nem biztos, hogy dolgoznak, mert ez "ledolgozós hétfő" lesz a kedd (május 1.) miatt.
Addig is szerintem csinálj pár fotót a panelről, aztán meglátjuk, hátha látok rajta valamit, vagy tudok csinálni neked másikat a fotók alapján, persze csak ha kell.

s7manbs8

Akkor alapból nincs ilyen rajta, hát igen amúgy sok mindent meg lehet utólag csinálni, kicsit megsminkelve az alapanyagot ... :)

xfg6v697j

hozzáértőktöl szeretnék néhány szót hallani,http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/alkatreszek/frekvenciavalto_0_55kw_1_fazisu_230v_0_55kw_1578238625.html" TARGET=_fnew>erről a ferekiváltóról.
Lehet e így ahogy a képen látszik programozni/használni ,vagy kell hozzá valami kütyü?
ÉÁr érték arány?
Esetleg hasonló ttudású beszerzési lehetőségei?

msas

Ha egyébként működik, akkor jó lehet, ezen rajt van a kezelő.
Ezen az áron jó vétel, kérdés, hogy mi lesz a vége.