Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

épp ezért kérdeztem, akkor nem szórakozok inkább vele, még a gondolattal sem

ybm4ifb

Sziasztok
Kedves Varsányi ,nemes gesztus lenne ha Karácsony alkalmával ezt a sok motort kiosztanád itt a társaság közt...ugyis zavar téged ez a bőség..
(Nekem meg jol jönne 3db 100-150W-os szervo.)

Nehogy azt mond hogy lehet kapni...
Karácsony...ajándék...menő segítt a kevésbé menőnek.. és még sorolhatnám az indokokat..de nem szükséges..igaz!?

bmejdz9nu

Az akkus fúrógép motorja talán jobb lenne...  
Az is olcsó, mert ha az akkuk megadják magukat kompletten olcsóbb egy újat venni...

bmejdz9nu

Vezérlőkkel vagy anélkül? :) Különbözők, de az is van kb. 20-22 db... :) Persze a legtöbb A300...
"100-150W"... tartományban pedig kevés van... inkább csak felette... és ezeket már túl nagynak találnák :)

crgs7u9wg

s7manbs8

én egy alkalommal 500 Ft/darabért vettem vagy hármat rögtön, bár még akkor nem a szervó járt az eszemben, csak rádugom, a PC 5 V-jára és már működött is, mint csavarbehajtó, ami meg rosszabb volt, azt szétszedtem, és a motor ott díszeleg a polcon most is, meg elég erősek is azok, egyébként hiába halott ötlet a porszívó motor, azért nekem jó lesz az majd, mint mozgató motor, pl. gépek közti anyag átmozgatáshoz, nem kell ott nekem akkora dinamika,  
egy kapcsolást csináltam is már hozzá, áramkorláttal, egy jó nagy FET-tel, optocsatoltan, de még nem mertem rádsugni a motort, bár ha nincs logikai hiba a  kapcsolásban el se tud romlani, majd előbb kipróbálom egy kisebb feszű, nem nagy áramú motorral, meg mérek rajta pár paramétert, néha túl óvatos vagyok, azzal is sok idő elmegy, de nem is sok mindent füstöltem még el a hülyeségem miatt

s7manbs8

ezzel akarom hajtani:

http://cnctar.hobbycnc.hu/elektron/pwm_motor_driver.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

úgy emlékszem hogy kb 1.2 kw os a legnagyobb ez egy család min 5 építési nagyság
Mégegyszer  AC és ahogy emlékszem min 200 voltos

s7manbs8

ANTAL GÁBOR

küldtem egy mailt a leveleződre

s7manbs8

Kristály Árpád

Halihó Alfcoder!

Ilyen motort hajtok két éve!!!
Annyit sikerült megtudnom, hogy LG mósógépnek a motorja.....
De forrást nem tudok....
Bármilyen infó érdekel
Üdv.: Árpád

000000000

Na máááá csak ez a mosógép motor hiányzott
innen a szervo topikból.:))

hje3wyntn

bmejdz9nu

Ugye ugye... bármi megeshet [#nyes] Holvan már a jó kis "ablaktörölgetés" :)