Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

bmejdz9nu

Nem. csak ha ha a feleslegem keletkezik....

svejk

Igen, Cegléden az EVIG-ben..

s7manbs8

és manapság is gyártanak itt ilyeneket ?
csak azért kérdezem, mert ez a Magyarország manapság ipar szempontjából sem áll a dobogón, bár nem én vagyok a miniszterelnök, így minden adatot nem látok, lehet ők bizakodóbbak.

bmejdz9nu

svejk

Te tényleg mindenhez értesz ??
Centrirozni hogy szoktad őket?

svejk

Most úgy tudom bazi nagy tárcsatirisztorokat gyártanak a helyén  talán a Angoloknak ..

s7manbs8

én sehogy, de vagy egy hete voltam egy tekercselőnél, és most arra gondoltam, ha sima forgórészeket meg lehet csinálni, szervót miért ne lehetne, ha egyébként van valami ötletem és az adott dolognál az működik, el szoktam rajta gondolkodni,  
meg láttam nála a centírozót, hogyan működik, mert pont egy vezérlés ügyében voltam ott, azért hívtak oda, hátha van valami ötletem, amúgy van egy nagyon rossz tulajdonságom, állandóan jár az agyam valamin, most mit csináljak, ez van.

bmejdz9nu

AC aszinkron... minden "sarkon" megtekerik
DC pl. SanyoDenki 400W... a kommutátor 42 szegmens... Kérdezz rá és figyeld a reakciót:) én már megtettem...:)

s7manbs8

na legközelebb, ha arra megyek megemlítem a dolgot, hátha elhajt onnan ...

ANTAL GÁBOR

Ac szervómotorokat gyárt egy edelényi ismerősöm Voltam a műhelyében de közforgalomba nem kerülnek a motorok mert egy ipari cnc s cégnek gyártja .A forgórésze nagyon érdekes (PM) de hagyományos mágneseket használ  

s7manbs8

Na ez érdekes, én eddig vagy 2 tekercselő céget halottam egy pár megyén belül, úgy látszik van itt több is az országban. Lehet sok dologra az van ráírva, hogy Made in China és valójában meg Made in a hungarian town.

És ezek nagy teljesítményű motorok ?

bmejdz9nu

AC és asszinkron motorokat gyártanak, javítanak itt Sopronban is... De DC-t szinte sehol(?)...
Egy AC motor 10szer egyszerűbb szerkezetileg.

s7manbs8

Lenne egy kérdésem.

Érdemes lenne megpróbálni egy olyat, hogy 230V-os szénkefés porszívómotort szervóként üzemeltetni ?

Olyanra gondoltam, hogy az állórészre úgy adok gerjesztést, hogy a forgórésszel együtt forgásirányt is váltana természetesen, persze nem 1000 W-tal hajtani, csak vagy 200-zal, akkor nem is melegszik, olyat már próbáltam, hogy 60-70 volttal működtettem, és elég erősnek nézett ki. Mivel meg ilyeneket lehet szerezni potom pénzért, mozgatásra mindneképpen elegendő lenne, mégha a tényleges szervókkal nem is veszi fel a versenyt gyorsulásban, nyomatékban.

000000000

Ezt a témát már többször kitárgyaltuk, mert mindig eszébe jut valakinek. A végkövetkeztetés mindig az, hogy halott ötlet. A porszívómotor soros jellegű, váltakozóáramú. A jelleggörbéjéből adódik, hogy kis fodulaton bivalyerős, aztán zuhanórepülés a nyomatékban. Ha pedig terheletlenül megkínálod a 230V-al - szétszáll. A szervomotorok sönt karakterisztikájúak. És még legalább tizenöt különböző paraméterben térnek el a porszívóétól. Persz egyszer mindent ki kell próbálni az életben. Kivéve a vérfertőzést és a néptáncot.