Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Azt hiszem egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Te azt írtad Tibornak, hogy "miért nem csinálsz robotvezérlő progit", mintha ebből az jött volna le, hogy eladásra szánt ipari termék lenne a javaslat. Ezt kapcsoltad össze azzal, hogy majd Corel-ben rajzolsz egy egyenes pályát, és megnézed...
Nem arról van tehát szó, hogy nem lehet, csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy mit jelent az általnos célú megoldás.

bmejdz9nu

Gondolom step/dir-es lesz...
Nagyon drukkolok (mi mást tehetnék) nektek mert kutakodásaim alapján nincs a világon step/dir-es robotvezérlő szoftver!
Pedíg el kellene... ha csak 3 tengelyre... már az is fantasztikus lenne! Talán a hobbycnc-zésben (nemzetközi szinten is) mérföldkő lenne? Lehetséges!

3vv2btrhv

bmejdz9nu

Én csak azt gondolom ... egy robot vezérlő szoftverre lenne igény a "középvállalkozásoknak"... (és hardwer-re... de ami talán az egyszerűbb része...)
Szerintem pl. (ahogy Tatai is írta) 3 tengelyre lehetségesnek tűnik... azaz nem lehetlennek...
Ez a 3-as vezérlés pedíg már-már igencsak jó lehet! Ez egy piaci lehetőség... annak aki tud ilyet... azaz nem nekem...:) De hát én hobbysta vagyok...

000000000

"Ne feledd:  
amatőrök építették Noé bárkáját  
és profik a Titanicot!"

:-))))

Kristály Árpád

Hallihó Mindenkinek!!!!
Nékem van egy kítűnő állapotú ADAPTEC 550-es robot illetve manipulátok karom...servo motorokkal gyári vezérlővel...útóljára telefonokat rakott össze....

Más!!!

Tatai, amenyibem még meglesz a mechanikám és elfogadható árú elektronika érdekelne....

A kar eladó is lehet...ajánlatokat várok....

PÉTER!

Légyszíves ved meg a könyvet nekem is!!!

Üdv.: Árpi

e3h0cv4ph

Szia Árpi.
Még várni kell a projectre, lassan halad, meg hát nem is egyszerű a dolog, de ha kész lesz biztos meg tudunk egyezni, nekünk is az a célunk, hogy megvehető dolgot gyártsunk.

e3h0cv4ph

Alapvetően nem step-dir -es lesz, de éppen beszélgettünk róla hogy átalakítjuk step-dir -esre is, hogy a hobbysták is tudják használni.

eivmhrm04

Na most lenne jó valami segitség.vettem egy yaskawa pmes-16-ma 31 tipusu motort ami dc 83V 7.3A 500W van rajta encoder meg vezérlés is van hozzá de azt csak holnap hozzák.Az encoderon nincscsenek adatok.De  sajnos többet nem tudok róla.A nagy gépemre szeretém de nem tudom fogok é egyedül boldogulni vele.Ja és érdekes nincsenek kefék rajta.Tányér tipusu,ha valaki tudna segiteni megköszönném.

eivmhrm04

eivmhrm04

És még rá van irva Print motor,azok milyenek tudja valaki?

bmejdz9nu

bmejdz9nu

Az akkor "kefementes" azaz BL motor... itt senki nem fog vele "boldogulni" szerintem...
De van eladó 3 db SanyoDenki BL szervóvezérlőm BL-hez... ha négyzetre akarod emelni a lehetetlent...
A 3db SanyoDenki BL vezérlő = 15.000 Ft (140DC Be és sok-sok amperes :) Nagyon jól néz ki... majd a polcon nálad is :)

000000000

Szia Karcsi!
A motor részéből 3 vagy 2 drót jön ki?

eivmhrm04