Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Ja, bocs, csak képileg válaszoltam... szóban : soros vonalon egy másik PC-n futtatod a paraméter állító/monitor programot ...

HJózsi

Mire az a meeting összejön ( én is szívesen ott lennék ) adigra Péter szépen beállítja ...   [#eplus2] csak azért is ... Péter válassz másik bort!!! Egy nyugodtabb fajtát ... [#pias]

dg8n4i8x

Ja! Vagy olyan bort ami kiüt mire felhúznád magad! [#hehe] Aztán másnap higgadtan újra...

bmejdz9nu

Amikor dühös vagyok - mint most - rendet csinálok a műhelyben... ezzel "levezetem" magamat...
Talán az első (kész) gép után kellett volna nekiállni... Talán azt hitem egy "kész" dolgot kapok... Sok a talán.... :)
Majd, hogy most rend lesz... csinálok egy képet a szervómotor gyűjteméneyemről...
Addíg Józsi "baglyozik"... Valószinű bennem a hiba... valószinű nem "sportnak" azaz élvezkedés céljából raktam össze.... :)

dg8n4i8x

Ezaz reszelj valamit a gépeden aztán majd ha kész lesz akkor nyugodtabban megy a kisérletezés is... Tényleg, hogy áll gépezet?

bmejdz9nu

Hát ezaz.... reszelnem kellene... alakul... a hidemelés megvan... oldalborítás stb...

HJózsi

Én is a BF20-hoz fordultam, nem hiszem el hogy jó a gépem [#circling]... kimartam egy késszárat 55fokos lapkához, mert kell csinálnom néhány tárcsát, most már cnc ...  
Ebben a friss időben kirándulhatnál is egyet, kinéztem neked egy jó helyet : Bagolyirtás ... [#nyes][#eplus2][#idiota]

e3h0cv4ph

Sziasztok!
Van köztetek olyan aki foglalkozott az UHU vezérlő működésével? Konkrétan a végfokra gondoltam. És ha igen, milyen következtetéseket vont le?
Vagy inkább csak felhasználói szinten foglalkoztok vele?  
Megnéztem ezt a végfokot, de szerintem ez nem valami nyerő megoldás!

bmejdz9nu

Milyen szinten lehet egy olyan szervóhajtással foglalkozni aminek a "lelkivilágát" nem ismered?  
(ugyebár van egy "fekete doboz"...egy IC... abba bemennek a jelek... aztán kijönnek... :) Tehát nem vagy "ura a helyzeteknek"...
A végfok csak egy dolog... ebből is csak két (bevált) panelterv létezik... elvileg nagyon nem ronthatták el :)
Ja... és látni... semmilyen szinten... :)

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=270199602656&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=017" TARGET=_fnew>Advantest R9211C FFT Servo Spectrum Analyzer :::) Ez tényleg valami szuper szervó tsztelő? :)

http://i23.ebayimg.com/04/i/000/9f/33/ae83_3.JPG" border=0>

000000000

Nem semmi (vagy régi?), még floppy is van benne!
Nem tudom mi az, hogy Sevo Analyzer?![#nemtudom]

bmejdz9nu

Miért neked ilyen (még) nincs? [#nevetes1]::: Floppy... Persze biztos van újabb változat is azon már USB stick van...:) Persze ez sem olyan olcsó...
Meg kellene keresni a neten, hogy mégis mi ez? mit tud... lehet, hogy a specifikációja, tudása... is érdekes lehet...

000000000

Én inkább csináltam rá hardvert és szoftvert (P2S monitor)! Hát ha tudtam volna, hogy van ilyesmi is...[#vigyor4]

bmejdz9nu

Kellene szereznem egy ilyet is... Egy Igaz Tesztelőnek :) elkelne...  Ez biztos ismeri a "Tibor féle" egységes ugratást is :)

x4rhew5r3

Az túlzás, hogy foglalkoztam vele, szimulációval megnéztem, hogy mit hoz a gate előtti kacat. Úgy találtam, hogy inkább ront az átmeneteken. De ez csak szimuláció volt!