Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Akkor elmondhatjuk, hogy egy közepes vagy egy jó szervo+vezérlő ennél lényegesebben gyorsabban áll be?

bmejdz9nu

nem. [#nyes] egyenlőre. szerintem.

000000000

Az attól függ, milyen minőségú a DC szervo
motor, a szervoszabályzó, a step motor,
a stepvezérlő.
Én pusztán arra mutattam rá, hogy az mesevilág,
hogy egy léptetős rendszer annyira egyértelmű
pozícionáló eszköz, mint ahogyan ezt sokan
hiszik.

bmejdz9nu

A léptető olyan referencia mint egy Heidenhain lineáris encoder... a hobbyban :)... az kap egy jelet aztán lép egyet (határozottan, kiszámíthatóan)... az a tuti... sőt valamennyire önjavító is... persze ennek mértéke ma sem derült ki... :)
Persze ha gyorsan akarod, hogy lépkedjen... akkor összeakadhat a lába... [#vigyor] és itt van az pont ahol jön a szervóhajtás... azaz a DC szervó hajtás mint látod... [#vigyor2]

HJózsi

Egységugrás teszt segédlet Mach3-hoz: http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/ElectroCraft_E240/Egysegugras%20teszt%20Mach3-al.xls" TARGET=_fnew>ITT.

Összefabrikáltam egy excel táblát (remélem jó lett... please comment!) a Mach3Mill-ben lévő szervó motor nyüstölőhöz, Servo Freq. Generator. A Diagnostics oldalon, középen található (csak véletlenül bukkantam rá, mert a Turn-ből kihagyták...) E240 összehasonlító tesztekhez jó lehet ... [#vigyor0]

svejk

Jé!!!...
Hogy mik vannak...
Ez is jellemzi mennyire ismerjük az általunk használt progit..:( :(
És még mi mindent nem ismerünk...
Pedig van a mach-nek magyar disztributora..:)
Köszönjük H.Józsi!!!

svejk

És ez vajon gyorsabb lehet mintha egy g-kódot futtatnánk?

HJózsi

Szerintem kiadja a pulzusokat ahogy kérjük, nem vesz figyelembe mást (pl limitek ... )

000000000

Ja.. szégyen![#beka3]
Mendségem legyen, hogy az Angol felületet sosem használom! De majd inplementálom!

000000000

Ja.. szégyen![#beka3]
Mendségem legyen, hogy az Angol felületet sosem használom! De majd inplementálom!

svejk

Megbocsátva... :)
De nekem nem is működik :(
H.Józsi!! Help!!!

bmejdz9nu

Mach the best. It is possible to discover something in him allways. [#circling]

svejk

Megy már, csak béna voltam..

HJózsi

[#eplus2][#eplus2][#eplus2]

HJózsi

Na azért! Nekem ment a léptetőkkel az esztergán, csak úgy zuzmorogtak ...[#nyes] Persze a Spindle-t már lehagyták amin nekem szervóm van egyáltalán...