Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, ilyenre, csak ha jól látom, itt nem E.C
motor van, csak valami hasonló. De a lényeg
ez, nagyobban Nagy Zolinak van ilyen fortunája,
amiről a másik topicban már írt többször.

000000000

Mivel Neked profi AC szervód lesz, természetesen
ezek a motorok tényleg tudnak rendszerben is
20 ms-et. Kérdés, kell-e ekkora gyorsulás
a valóságban, és tényleg lengésmentesre tudod-e
beállítani majd a szervót ehhez. De majd
az egységugrás tesztek segíteni fognak ebben is.

Szedlay Pál

Ugyan azt a pályát 2m/s2 gyorsulással 2m/s sebességgel 2:25perc idő alatt. 0,4m/s2 gyorsulással 5:04perc alatt csinálja végig.
És ez nem mindegy. Persze ez messze elmarad a számolt értékektől, de arra is kell gondolni, hogy holnap is kell dolgozni, maradjon mechanika is ne csak a számok.

Szedlay Pál

Persze nem 2m/s hanem 2m/perc.[#vigyor2]

bmejdz9nu

Videót, képet nem adsz a népnek? Csak képletek és számok?

Szedlay Pál

Karácsonyi ajándék lesz, a jézuska hozza, most nincs rá időm. számolok mint a gép.

bmejdz9nu

Használj zsebszámolót! Már nem olyan drága ... [#vigyor2]

bmejdz9nu

Festéket már megvetted? Mert sok a gész gép csak azért nem "publikálják" mert nincs lefestve... ezt írják általában... [#nyes]
Szerintem a "rész eredményeken" is érdemes filózni... mert ha végigcsinálod "egyedül" akkor biztos elkövetsz valami hibát... mert egy nagy cégnél sem egy feltaló dolgozik egy szobában... Persze mi magyarok nem a "csapatmunkáról" vagyunk híresek... ezt látni is a végén...

Szedlay Pál

Nem én készítem a gépet. Egy cég gyárja nekem. Ők tervezték és kivitelezik. Én csak a kívánságaimat adtam elő. Nekem egy pontos gép kell és nem hobby kategóriára, mert nekem a munkámhoz kell. A hobby annyi benne, hogy az alkatrészeket hobbyból "takarékosságból" megveszem az Ebay-on. Nekem nincs gránit derékszögem a beállításhoz, 5 tengelyes marógépem az egytengelyűséghez stb....

Szedlay Pál

Láttad a Parker honlapján a lineáris egységeket,
ezeket készre szerelve vettem.( nem occsó)
Tibor is gyönyörködött benne. Neki mint mérnöknek nagyon tetszett.  
De a videót igérem még idén felteszem.

bmejdz9nu

Én is szemezgetek ilyen Parker linár egységgel (v. hasonló) végül is nem is olyan drágák, persze használtan... ami kétesélyes...
De hozzá passzintani ezekhez az elképzelést nehéz szerintem, azaz még nem láttam ilyenből épített CNC gépet... pedíg kutakodtam a neten sokat... https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/" TARGET=_fnew>és begyüjtöttem ide az infókat...

Örülök, hogy van Profi CNC gépgyártás hazánkban. Akikben meg lehet bízni... hogy azt kapod amit akarsz... referencia van?

A vezérlést kb. tudom... és főorsó?

Szedlay Pál

Én újonan vettem a mechanikát( az új az Ebay-on sem annyira olcsó) Nekem mire bejött az országba több mint 1M volt, mert az kopik és használtan nem tudom mit veszek, az elektronikában van használt is.

Szedlay Pál

Főorsónak sokan használják ezeket is.
KB. 1 kategória.
http://www.alfredjaeger.de/

bmejdz9nu

jól tetted...  a használt lutri... persze lehet jó... de ha kell a nagy pontosság akkor...
Mekkora lesz a munkatér?